Zvezdin "Bekam" za 24sedam! Prvo da odbranimo duplu krunu, da ja ostavim trag, a za inostranstvo ima vremena! (FOTO/VIDEO)

31.12.2023

17:14

0

Mijatović nam je oktrio "tajnu" svog nadimka, a onda opisao i početke u Batajnici, a kasnije i u Ljutice Bogdana

Zvezdin "Bekam" za 24sedam! Prvo da odbranimo duplu krunu, da ja ostavim trag, a za inostranstvo ima vremena! (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Godinu za nama u Crvenoj zvezdi obeležilo je mnogo toga, a između ostalog i "eksplozija" mladih igrača. Jedan od njih je i Jovan Mijatović, mladi centarfor koji je pre nekoliko meseci postao punoletan, ali je već privukao pažnju navijača, kao i velikih inostranih klubova. Osetio je kako izgleda Liga šampiona za omladince, ali i za seniore.

O interesovanju iz inostranstva, o učinjenom u prethodnom periodu, o golovima kojima je spasavao ekipu, o idolu... O svemu tome u novogodišnjem intervjuu za 24sedam govorio je popularni Bekam.

Tako da je naše prvo pitanje bilo od kada datira nadimak.

- Fudbal sam počeo da treniram veoma rano, sa nepune četiri godine u BSK-u iz Batajnice. Prvi trener mi je bio Branko Rnić. I kada sam imao pet-šest godina, kada god sam izvodio slobodnjake, pogađao sam. U to vreme je Bekam davao takve golove i eto...

Pet godina sam bio tamo, a onda je usledio i poziv Dalibora Škorića u Zvezdu i onda je sve krenulo svojim tokom - počeo je priču Mijatović.

Logično pitanje, da li ti je onda Bekam i idol, a ako nije, ko je?

- Kristijano Ronaldo, jer je to čovek koji je sve ostvario radom i trudom. Bio je posvećen 100 odsto.

Kako bi ocenio godinu za nama, po čemu ćeš je pamtiti?

- Pamtiću je kao izuzetno značajnu u karijeri. Nikada neću zaboraviti nastupe u Ligi šampiona i punu Marakanu. Takođe pamtiću i duplu krunu i moje prve trofeje sa Zvezdom u seniorskom fudbalu.

MN Press
 

Da li je ipak bilo nekih neostvarenih želja i planova?

- Bilo je zaista lepih trenutaka. Ostaje žal što nismo obezbedili evropsko proleće i pored prikazane dobre igre u grupnoj fazi, međutim verujem da će se nedostatak sreće vratiti sledeće godine.

Traže ga brojni klubovi

Priča se o tvom odlasku, a klubovi koji te žele su ozbiljna imena u evropskom fudbalu, kao što su Juventus, Fejenord ili Zenit.

- Trenutno razmišljam samo o Zvezdi, a ne o klubovima koji bi da me dovedu. Potrudiću se da ovde pružim maksimum, da dođemo do duple krune, a o odlasku ćemo da pričamo, kada za to dođe vreme.

Ove godine si često spasavao tim. Rešavao si utakmice u Superligi, ali na primer protiv Mančester sitija i Jang Bojsa, lopta nije htela u gol?

- Kao mladom igraču to mnogo znači. Protiv koga god smo igrali, nije bilo važno. Ulazio sam maksimalno u svaku utakmicu. Nisam gledao ko je na drugoj strani.

Konkurencija u napadu velika, sa kim se najbolje razumeš na terenu?

- Definitivno su to saigrači sa kojima sam proveo najviše vremena u Omladinskoj školi, kao što su Kosta Nedeljković i Jovan Šljivić. Stariji igrači su nas sve sjajno prihvatili, takođe se i sa njima odlično slažem na terenu.

Što se tiče konkurencije, drago mi je što imamo zdrav odnos i što se trudimo da se radom na treninzima nametnemo šefu stručnog štaba.

Da li od nekog iz tima dobijaš savete?

- Ne bih izdvajao nikog posebno. Od svih dobijam savete, mi smo porodica - kazao je Mijatović.

Kako se osećaš kao najmlađi strelac het-trika u istoriji Zvezde? Uradio si nešto što mnogi velikani pre tebe nisu?

- Osećaj je fenomenalan. Više puta sam rekao da želim da ostavim trag u Zvezdi i mislim da sam na dobrom putu. Naravno najbitniji su golovi i osvojeni trofeji, ali uvek znači i kada se obori neki rekord.

Siti je u Beogradu igrao sa nekim mlađim igračima. Kako ti se oni čine? A kako oni stariji, da li si imao tremu kada znaš kakav je tim protiv tebe?

- Nismo mogli da dobijemo težeg protivnika u grupi. Siti je najbolji tim na svetu u ovom trenutku. Imaju fantastične igrače, na terenu izgleda kao da su nepogrešivi i to je potpuno drugi nivo fudbala. Ali nisam imao tremu, uživao sam u svakom trenutku.

MN Press
 

Za koga ćeš navijati sada u Ligi šampiona?

- Ceo život navijam za Zvezdu, tako da ne bih rekao da ću da navijam za neki klub. Sada kada mi više nismo učesnici, samo ću ispratiti nokaut fazu takmičenja.

Dupla kruna je sada prioritet

Posle eliminacije iz Evrope sada sledi borba sa Partizanom u Superligi. Veruješ li u odbranu duple krune?

- Naravno, verovali smo u odbranu duple krune i kada smo bili u većem zaostatku. Znamo da imamo kvalitetan tim, a ciljevi su jasni, želimo da osvojimo prvenstvo i Kup Srbije.

MN Press
 

Da li često ideš na košarkaške utakmice i koje sportove još pratiš?

- Volim da ispratim Zvezdine košarkaške utakmice i kada god imam slobodnog vremena, odem da ih podržim uživo. Osim fudbala, najviše pratim košarku.

Da li si aktivan na društvenim mrežama i pratiš li komentare navijača o tebi?

- Mogu da kažem da sam aktivan na društvenim mrežama, koliko mi to obaveze dozvoljavaju. Trudim se da odgovorim navijačima kada imam malo slobodnog vremena. Mnogo mi znači njihova podrška, želim da ih ispoštujem kad god mogu.

Da li si isplanirao kako ćeš da provedeš praznike, Novu godinu i Božić? Gde i sa kim ćeš ih provesti?

- Novu godinu i Božić svake godine provodim u krugu porodice i prijatelja. Mnogo sam vezan za porodicu, i njihove reči i saveti mi mnogo znače.

Šta ćeš sebi poželeti, a šta klubu?

- Sebi bih poželeo samo zdravlje, sve ostalo će doći, dok Zvezdi želim duplu krunu i grupnu fazu Lige šampiona u narednoj sezoni, nadam se da ću doprineti ostvarivanju ciljeva - zaključio je Mijatović koji će se kao i ostatak ekipe pojaviti na prozivci 8. januara, kod novog šefa struke Vladana Milojevića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike