Novi Mijatović sija u Zvezdi, a prvi je igrao u Partizanu i Realu! Španci oduševljeni mladim napadačem! (FOTO)

19.12.2023

10:10

0

Autor: D. N.

"Bekam" je postao najmlađi strelac het-trika u istoriji crveno-belih

Novi Mijatović sija u Zvezdi, a prvi je igrao u Partizanu i Realu! Španci oduševljeni mladim napadačem! (FOTO)
Copyright MN Press

Jovan Mijatović je u subotu ušao u anale Crvene zvezde. Mladi napadač je Spartaku dao tri gola i tako postao najmlađi strelac het-trika u istoriji crveno-belih. I u iščekivanju 171. "večitog derbija" sa Partizanom u kojem bi trebalo da bude akter, španska Marka je objavila tekst.

Naslov je "Jovan, novi Mijatović, oduševljava Srbiju: Moj san nije bio da igram u Madridu ili Barseloni".

Zatim se detaljno priča o kvalitetima mladog fudbalera. Takođe ga porede sa prezimenjakom, Predragom koji je nosio dresove Partizana, Reala i reprezentacije Jugoslavije.

- Predrag je trenirao u Partizanu, a Jovan, za razliku od bivšeg igrača Reala Madrida, sija u Crvenoj zvezdi. Postigao je tri gola protiv Spartak Subotice (4:1) i svrgnuo Dejana Stankovića s trona najmlađeg igrača (18 godina, pet meseci i pet dana) koji je potpisao het trik u dresu evropskog prvaka iz 1991. godine.

To je postigao pre meća koji klub očekuje protiv Partizan u "večitom derbiju" - stoji u tekstu uglednog španskog sportskog dnevnika.

Zatim se navodi da je debitovao za prvi tim 30. oktobra 2022. godine sa 17 godina i tri meseca. Tada je na klupi Zvezde bio Miloš Milojević.

Španci su takođe podsetili na svojevremenu izjavu Zvezdinog "Bekama".

- Moj san, dok sam bio mali, nije bio da igram za Madrid ili Barselonu. Razmišljao sam samo o tome da stignem do prvog tima Crvene zvezde - priznao je tada.

U tekstu se piše i o aktuelnom trenutku, pošto su za mladog fudbalera zainteresovani i neki evropski klubovi.

- Juventus, Fejnord i Zenit pažljivo prate Mijatovića. Protiv Mančester Sitija (2:3) već je ostavio svoj trag u Ligi šampiona. Dva puta je pogodio stativu. Novi Zvezdin talenat ima vrlo različite profile: snalazi se na malom prostoru, ali takođe ima dovoljno brzine za probijanje prostora.

U šesnaestercu, ponavljamo, uprkos tome što nije izrazito visok, ume da skoči i igra glavom. Već je postigao nekoliko golova glavom. Zapamtite: u Srbiji su uzbuđeni zbog novog Mijatovića - zaključuje se u tekstu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike