Zvezdin "Bekam" ima 17 godina i već je zadužio devetku: Debi, gol, trčanje na Sever, derbi, Evropa, hoću sve po redu!

11.10.2022

14:09

0

Crveno-beli ponovo imaju devetku

Zvezdin "Bekam" ima 17 godina i već je zadužio devetku: Debi, gol, trčanje na Sever, derbi, Evropa, hoću sve po redu!
jovan mijatović - Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda nastavlja da ulaže u svoju decu. Pošto je talentovani Jovan Mijatović produžio ugovor sa klubom, dobio je prekomandu u seniorsku ekipu, a zatim i zadužio Zvezdinu devetku.!

Iako ima tek 17 godina, snažni napadač se već obreo u seniorskom fudbalu i na osam utakmica u Grafičaru postigao pet golova, što je bio dovoljan znak za Miloša Milojevića da mu uruči poziv u prvi tim.

- Velika je čast i privilegija dobiti poziv za prvi tim sa samo 17 godina. Zvezdino sam dete, ovde sam od petlića i znam koji su zahtevi kluba. Na meni je da nastavim da radim još više, da slušam starije i kada dobijem šansu da dam sve od sebe da ostavim što bolji utisak – rekao je Mijatović.

Ali, ne samo da će on sada biti deo seniorskog tima, već je zadužio i dres sa brojem devet, što nije mala stvar.

- Prija mi i "devetka" na leđima. Ne smatram da je to dodatni pritisak, već samo znak da u klubu veruju u moj talenat. Zahvalio bih se i Marku Neđiću, kao i Grafičaru, jer su me partije u dresu Zvezdine filijale preporučile za prvi tim. Naravno, zahvalnost i svim trenerima iz Omladinske škole sa kojima sam imao priliku da sarađujem, jer sam od svakog naučio nešto.

Sledeći ciljevi se znaju, odnosno redosled:

- Da debitujem za Crvenu zvezdu, potom i da postignem gol, otrčim do severa, pa zaigram u derbiju, Evropi, sve po redu.

Mijatović je rođen 11. jula 2005. godine u Beogradu i čitav juniorski staž proveo je u Crvenoj zvezdi.

Pošto je u sezoni za nama, noseći dres kadeta upisao 12 golova i sedam asistencija, na 19 utakmica, usledila je prekomanda u tim Marka Neđića. Vrlo brzo se Mijatović izdvojio kao jedan od najboljih fudbalera Grafičara i na osam utakmica upisao pet golova. Pogađao je protiv Loznice, IMT-a, Novog Sada i Trajala dva puta, što je bilo i više nego dovoljno da oduševi čelne ljude u Crvenoj zvezdi koji u mladom napadaču vide veliki potencijal.

Mijatović je načelno napadač, iako može da igra i po bokovima i to na obe strane, a visok je 180 centimetara i u Zvezdinoj školi je bio i ostao daleko poznatiji pod nadimkom - Bekam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike