Milojević sarkazmom uzvratio na kritike! Evo šta je poručio svima koji kažu da je defanzivni trener!

30.12.2023

16:50

0

Autor: 24sedam

Povratnik u Ljutice Bogdana pričao i o najvećem rivalu, Partizanu

Milojević sarkazmom uzvratio na kritike! Evo šta je poručio svima koji kažu da je defanzivni trener!
Copyright MN Press

Posle Baraka Bahara, stigao je Vladan Milojević. Tačnije, vratio se u Ljutice Bogdana posle nekoliko godina u inostranstvu. A dok je bio na klupi, u prethodnom mandatu dve sezone su crveno-beli igrali u Ligi šampiona, a u Beogradu je golovima Milana Pavkova pobeđen i Liverpul.

- Napravili smo mnogo dobrih stvari, ali Zvezda ih je, adekvatno trenutku, pravila pre mene. Fudbal se igra da bi se napravio veliki rezultat, i to niko ne može da nam oduzme. Ja se sećam brojnih pobeda Crvene zvezde, neke legende i njihove domete znam iz priča. Znate na šta sam najponosniji?

Ima Zvezda mnogo mlađih navijača, rođenih posle uspeha u Bariju. Oni su bili željni da vide takve utakmice, da osete tu energiju. To nije samo utakmica. To je druženje pre meča, pobeda, ostanak do kasno... To je sklop događaja koji veže ljude. Kao kada čujete neku pesmu iz mladosti. Uvek ćete je vezivati za neki događaj. E, to smo mi uspeli.

Drugačije je kada sve to vidiš uživo i osetiš, a ne preko Jutjuba ili snimka. Bilo bi lepo da u kontinuitetu radimo takve stvari - kazao je za Mozzart sport Milojević, koji je imao i spreman (sarkastičan) odgovor na pojedine konstatacije da je defanzivni trener.

- U stvari, ja sam defanzivni trener koji ima mnogo sreće. Mnogo više nego što je drugi imaju. To je najtačnija definicija.

U ovom trenutku, Zvezda se u potpunosti okrenula odbrani "duple krune", s tim da u Superligi postoji mali zaostatak za Partizanom. A ekipi se često zameralo nedovoljno strasti na terenu.

- Gledao sam neke mečeve, ali iskreno neke i nisam zbog obaveza u klubu. Pazite, uvek može da se igra bolje i sa više strasti. Nisam ja ovde da bih znao šta se dešavalo. Ako me to pitate, tačno je da je u onoj mojoj prvoj generaciji bilo ozbiljno zvezdaštvo. To mi je bio fokus svega, prvi činilac. Sada sigurno ima razloga zašto je u ovom trenutku baš bilo ovako. Ja verujem u odnose. Prvo moram da upoznam igrače.

Fudbalski ću brzo da ih procenim. Ali ljudski... E, te vrednosti su mi mnogo bitne. Znate, igrači nisu roboti, nego ljudi. Imaju emocije, probleme. Kao i svi. Ja volim da ih čujem, isto tako da im do tančina stavim do znanja šta se očekuje od njih. Ja sam isto takav, volim da mi se jasno kaže šta se od mene traži.

Ove godine ima više stranaca... Sve to u jednom trenutku treba skupiti i napraviti. Fudbal nije individualni sport, ne može da svako radi ono što on hoće. Mora da se napravi mehanizam, kao zupčanici u satu. Moraju da rade savršeno da bi sat funkcionisao. Samo jedan ako iskoči – to je kraj - kazao je između ostalog novi-stari trener Zvezde.

Prozivka za nastavak sezone se očekuje posle Božića, i kao što je rečeno, Partizan ima prednost.

- Nisam ih nešto mnogo gledao. Napravili su rezultat u svakom slučaju. Partizan je uvek Partizan, biće nam konkurent u borbi za titulu. Ne znam ko je favorit, samo ovo nije trka na 100 metara. Ovo je maraton. Ima još mnogo utakmica da se igra - zaključio je Milojević razgovor za Mozzart sport.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike