Zvezda je na današnji dan postala prvak sveta! U dalekom Japanu Jugović načeo, a Pančev dokrajčio Čileance! (VIDEO)

08.12.2023

07:15

0

Autor: D. N.

Crveno-beli su prilično dugo bili i bez Dejana Savićevića

Zvezda je na današnji dan postala prvak sveta! U dalekom Japanu Jugović načeo, a Pančev dokrajčio Čileance! (VIDEO)
Copyright FK Crvena zvezda/You Tube FK Crvena zvezda/MN Press

Kao i svake, i ove godine navijači Crvene zvezde se sećaju velikog uspeha. Tačno pre 32 godine, crveno-beli su osvojili Interkontinentalni kup pošto su u Tokiju pobedili Kolo Kolo.

Zvezda je kao prvak Evrope bila bolja od čileanskog tima, tadašnjeg osvajača Kopa Libertadores, odnosno prvaka Južne Amerike. Rezultat je bio 3:0 u korist tima koji je vodio Vladica Popović. Iskusni trener je nasledio Ljupka Petrovića koji je bio na klupi u Bariju.

U međuvremenu, iz ekipe su otišli Robert Prosinečki, Stevan Stojanović, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović i Dragiša Binić.

Finale odigrano pred 60 hiljada navijača između ostalog je obeležio i Vladimir Jugović, tada najmlađi prvotimac crveno-belih. Bio je strelac u 19. i 58. minutu, a kasnije i proglašen za najboljeg igrača utakmice. Čileancima je presudio Darko Pančev, koji je u Bariju postigao odlučujući penal i doneo titulu prvaka Evrope.

Pobeda je dobila na "težini" kada se zna da je od 42. minuta bila bez Dejana Savićevića, ali uprkos igraču manje (i to kakvom) Zvezda je dominirala.

Tako da je ta 1991. godina bila prva i verovatno poslednja kada je Zvezda "vezala" dva najvrednija trofeja u klupskom fudbalu.

Crvena zvezda - Kolo Kolo 3:0

Stadion: Nacionalni u Tokiju

Gledalaca: 60.000

Sudija: Kurt Retlisberger (Švajcarska)

Strelci: Jugović 19, 58, Pančev 72

Crvena zvezda: Milojević, Radinović, Vasilijević, Najdoski, Belodedić, Ratković, Stošić, Jugović, Pančev, Savićević, Mihajlović. Trener: Vladica Popović.

Kolo Kolo: Moron, Mendoza, Garido, Margas, Vilhes, Ramirez (od 60. Rubio), Bartićoto, Salvatiera (od 65. Dabrovski), Janez, Pizaro, Martinez. Trener: Mirko Jozić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike