Zvezda skinula decenijsko prokletstvo! Na današnji dan Kanga je "raketom" izbacio Krasnodar (FOTO - VIDEO)

24.08.2023

06:49

0

Autor: D. N.

Ruse je "načeo" Radonjić, a Gabonac dokrajčio najlepšim golom decenije po izboru navijača

Zvezda skinula decenijsko prokletstvo! Na današnji dan Kanga je "raketom" izbacio Krasnodar (FOTO - VIDEO)
Copyright MN Press

Šta ti je sudbina? U samo dva dana, navijači Crvene zvezde se sećaju bolnog poraza, kao i velike pobede. Pisali smo već o eliminaciji od Makabija, a danas vas podsećamo na pobedu nad Krasnodar

- Noć za pamćenje, 24. avgust 2017. godine ostaće zabeležen kao jedan od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji našeg kluba jer su tada crveno-beli pobedili Krasnodar i plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope ostvarili san koji su svi zvezdaši sanjali dugo - povratak u evropski vrh! Radonjić je načeo protivnika već u 7. minutu, da bi Kanga na startu drugog dela igre izveo pravu majstoriju i otvorio vrata ka evropskoj fudbalskoj sceni. 50.000 navijača, neopisiv osećaj, slavlje, sreća i ponos!

Upravo je pogodak Gelora Kange proglašen od strane navijača najlepšim golom protekle decenije - podsetili su crveno-beli.

U prvoj utakmicu odigranoj u Rusiji, Krasnodar je pobedio sa 3:2, a golove za Zvezdu su dali Slavoljub Srnić i Aleksandar Pešić.

Onda je usledio revanš u Beogradu u kome je prolaz dalje donelo (sada ukinuto) pravilo o golu u gostima. Na "Marakani" je bilo 2:1, odnosno ukupno 4:4. Tako da je na taj način, Zvezda uspela da se plasira u grupnu fazu UEFA takmičenja posle deset godina čekanja.

Već u sedmom minutu, Nemanja Radonjić je posle odbitka, "uhvatio" jednu loptu iskosa sa leve strane. Odbila se od prečku gola Rusa, a zatim i iza linije. Prednost je bila nadoknađena, i u tom trenutku prolaz je bio u "džepu".

Međutim, čim se krenulo sa centra, Ričmond Boaći je vratio Mičelu Donaldu koji je loptu poslao na polovinu Krasnodara. Rusi su samo na kratko osujetili napad, pošto je lopta došla do Kange. Gabonac je imao prostora, namestio se i pogodio iz velike daljine.

Ostalo je istorija.

MN Press
 

 

Ali je završnica bila napeta. Posle starta Filipa Stojkovića, sudija Tobijas Štiler je dosudio penal, a Andreas Grankvist savladao Milana Borjana.

 

Posle tog 82. minuta, bilo je još uzbuđenja. Tako su Rusi u sudijskoj nadoknadi mogli sa sruše snove o Ligi Evrope. Ipak, Borjan je odbranio Grankvistu i izbacio loptu u korner.

Kasnije u grupi sa Arsenalom, Kelnom i BATE Borisovim je Zvezda bila druga. Ali u 1/16 finala, u dvomeču sa moskovskim CSKA bilo je ukupno 1:0. Jedini gol u dva meča dao je Alan Džagojev u revanšu u Moskvi.

 

Crvena zvezda - Krasnodar 2:1

(Radonjić 7, Kanga 46 - Grankvist 82p)

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Rodić (od 51. Gobeljić), Savić, Frimpong, Stojković, Donald, Srnić, Milić (od 70. Račić), Kanga, Radonjić (od 77. Pešić), Boaći.

KRASNODAR: Sinicin, Petrov, Grankvist, Martinovič, Ramires, Mamajev (od 59. Pereira), Kabore (od 46. Zigulev), Gazinski, Vanderson, Klaeson, Smolov (od 65. Smolov).

Bonus video

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike