O Zvezdinoj tituli iz Barija zna sve, "od A do Š"! Legenda Liverpula briljirala u studiju! (VIDEO)

08.11.2023

11:53

0

Autor: D. N.

Povod je bila emisija o Ligi šampiona, a onda je Englez oduševio poznavanjem fudbalske istorije

O Zvezdinoj tituli iz Barija zna sve, "od A do Š"! Legenda Liverpula briljirala u studiju! (VIDEO)
Copyright MN Press

Crvena zvezda je 1991. godine postala prvak Evrope, pošto je u finalu tadašnjeg Kupa evropskih šampiona pobedila Olimpik, posle penal serije. Jasno je da se navijači crveno-belih rado sećaju ovog događaja, ali o meču na stadionu "Sveti Nikola" mnogo zna i Džejmi Karager.

Nekadašnji kapiten Liverpula je bio stručni konsultant  na američkoj CBS televiziji tokom emisije posvećene Ligi šampiona.

- Sećam se da je Crvena zvezda pobedila na penale. Finale su odigrali potpuno drugačije nego što su igrali prethodne mečeve u takmičenju. Utakmica je završena bez golova, ali to im je i bio cilj. Igrali su na 0:0, a to je bio tim koji je postigao 19 golova na putu do finala. Imali su Darka Pančeva koji je dao odlučujući gol i onda otišao u Inter, ali to nije dobro ispalo...

Imali su Prosinečkog koji je igrao za Real Madrid i Barselonu, Savićevića koji je kasnije osvojio Ligu šampiona sa Milanom... Apsolutno brilijantna imena... Savićević je u finalu (sa Milanom) lobovao golmama, Zubizaretu - kazao je Karager koji je te 1991. godine bio 13-godišnjak.

Ali je očigledno dobro zapamtio ovaj meč.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike