Baharova budućnost je mračna i istorija će suditi! O Zvezdinom treneru se naveliko piše u Izraelu

29.11.2023

15:59

0

Autor: D. N.

Povod je bio poraz od Jang bojsa i eliminacija iz UEFA takmičenja

Baharova budućnost je mračna i istorija će suditi! O Zvezdinom treneru se naveliko piše u Izraelu
Barak Bahar - Copyright MN Press

O Baraku Baharu se priča i van granica Srbije i logično je da to bude i u njegovoj domovini, Izraelu. Na portalu Sport5 objavljen je tekst pod naslovom "Istorija će suditi: Da li je Barak Bahar podbacio u Crvenoj zvezdi?".

- Barak Bahar nije zamišljao ovako njegovu evropsku sezonu. Poraz Crvene zvezde od 2:0 juče u utakmici 5. kola Lige šampiona je zatvorio vrata nastavku takmičenja u Evropi njemu i njegovom timu. Tačnije, Baharov tim nema šanse da stigne do trećeg mesta, a kritike na njegov račun u srpskim medijima su veoma glasne. Već se traži i otkaz.

Ako se pogleda u istoriju, njegova budućnost je mračna, posebno ako se uzme u obzir da je klub promenio 27 trenera u poslednjih 20 godina.

Ako i uspeju da pobede Mančester siti u poslednjem kolu, možda mandat neće delovati baš loše u istoriji Zvezde. Mada ovaj scenario je na njegovu žalost malo verovatan. Posle pet kola tim Baraka Bahara je na poslednjem mestu sa jednim bodom i gol razlikom 5:12 - navedeno je na sajtu.

U nastavku teksta se navode dve ranije sezone u elitnom UEFA takmičenju kada je na klupi bio Vladan Milojević. U sezoni 2018/19, Zvezda je bila u grupi sa Pari Sen Žermenom (11), Liverpulom (9) i Napolijem sa devet bodova. A gol razlika je bila 5:17, s tim da su tada osvojena čeiri boda. U sezoni kasnije, ponovo je Zvezda bila poslednja u grupi sa tri boda i gol razlikom 3:20, a ispred su bili Bajern sa 18, Totenhem sa deset i Olimpijakos sa četiri boda.

Takođe se spominju i dve pobede, nad Liverpulom i Olimpijakosom, ali i porazi od Bajerna (6:0 i 3:0) i Totenhema od 4:0 i 5:0.

Zbog toga se napravilo i poređenje između "učinka" sadašnjeg golmana Glazera i prethodnim sezonama. Izraelac je u pet utakmica primio "samo" 12 golova što je manje nego u ranijim sezonama, ali treba napomenuti da je ostala još jedna utakmica, sa Sitijem, pa je moguće i da se to "pokvari".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike