Ivanić šepajući napustio Švajcarsku, Mijailović veruje u pobedu nad Sitijem: Baš je teško pričati, neuspeh...

29.11.2023

08:37

0

Autor: A. S.

Crveno-beli utučeni nakon eliminacije, priželjkuju podršku navijača

Ivanić šepajući napustio Švajcarsku, Mijailović veruje u pobedu nad Sitijem: Baš je teško pričati, neuspeh...
Mirko Ivanić - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Fudbaleri Crvene zvezde porazom od Jang bojsa oprostili su se od proleća u Evropi. Sa velikom dozom optimizma crveno-bela delegacija krenula je put Berna, ali je potom usledio leden tuš i poraz od 2:0 koji je sve razočarao.

A ima Zvezda za čime da žali. Mnogo promašaja u Bernu, remi u Beogradu, jednostavno, malo je nedostajalo i sreće. Još jedna slika koja zabrinjava navijače jeste i Mirko Ivanić, koji je posle meča šepao.

- Verovatno ću raditi magnetnu rezonancu, videćemo, prepuštam to doktoru. Nadam se da nije ništa ozbiljno, iskrenuo sam zglob pri jednom duelu. Rano je još da pričamo, videćemo - rekao je Zvezdin vezista nakon meča, a potom se dotakao i same utakmice:

- Baš je teško pričati. Moram da se vratim na tih par šansi u prvih 10 minuta. Kada to ne realizuješ, a primiš gol onda je teško vratiti se. Iz nekog razloga očigledno nismo zaslužili da uzmemo makar bod večeras, po meni smo dobro igrali i zbog toga mi je žao. Momci su se dobro pripremali, videli ste da smo hrabro ušli u utakmicu, stvorili smo nekoliko šansi, nažalost primili smo gol... Šteta, baš šteta.

Na početku sezone, nakon žreba, glavni cilj bio je treće mesto u grupi, pa i Ivanić smatra da je neuspeh što crveno-beli nisu obezbedili proleće u Evropi.

- Naravno da je ovo sada neuspeh. Cilj nam je bio da prođemo grupnu fazu, da budemo treći. Moramo da se pogledamo u oči, bez obzira što smo dobro igrali u Ligi šampiona ne možemo reći da je ovo uspeh. Ali pokazali smo neki kvalitet - istakao je Mirko, dok je sličnog mišljenja i Srđan Mijailović, koji veruje u trijumf nad Mančester sitijem:

- Sigurno da nam je svima preteško zbog ovog poraza, ne znam šta bih drugo rekao. Moraćemo da se dignemo i odigramo tu zadnju utakmicu što bolje možemo. Možemo da pobedimo pored naših navijača koji će sigurno doći da nas podrže. Daćemo sigurno svoj maksimum u toj poslednjoj utakmici - rekao je Mijailović, pa se dotakao prilika koje je njegov tim imao:

- Mislim da nismo nadigrani. Pogotovo na početku utakmice smo imali par šansi dobrih, obično kad ne daš, pogotovo na ovom nivou kad ne iskoristiš, bude neka kazna. To nam se desilo danas. Pokušavali smo da se vratimo u igru, nismo uspeli.

Sada preostaje analiza i fokus na domaćem takmičenju.

- Ne znam šta bih rekao. Trudili smo se svi, analiziraćemo. Ne bih da se mešam. Momci su dali maksimum. Okrećemo se dalje, moramo da se podignemo kako znamo i umemo - zaključio je Mijailović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike