Zvezdino novo "biti ili ne biti"! Sve što treba da znate o "revanšu" sa Jang bojsom!

28.11.2023

06:49

0

Autor: D. N.

U Beogradu je nedavno bilo 2:2, a spasilac je bio Bukari koji je bio strelac i protiv Vojvodine

Zvezdino novo "biti ili ne biti"! Sve što treba da znate o "revanšu" sa Jang bojsom!
Copyright MN Press/FK Crvena zvezda

Posle večerašnje (21.00, Premium 1 TV Arena sport) mnogo toga će biti jasnije u grupi G Lige šampiona. Fudbaleri Crvene zvezde gostovaće Jang bojsu, direktnom konkurentu u borbi za evropsko proleće. Oba tima uoči meča petog kola imaju po jedan bod pa je ovaj meč presudan za dalji poredak u grupi, a treba reći da su Mančester siti i Lajpcig nedostižni, ujedno i sigurni učesnici nokaut faze Lige šampiona. 

U Beogradu nije bilo pobednika, mada je Zvezda bila ta koja je jurila rezultat. Na kraju je bilo 2:2, ali ostaje gorak ukus i žal što nije iskorišćena šansa da se izbore tri boda. Tada je gol za bod dao Osman Bukari koji je dao i dva gola Vojvodini u subotu.

Ovako sada ostaje borba za "goli život", jer u poslednjem kolu na "Rajka Mitića" stižu "građani" Pepa Gvardiole. I nikako se ne sme računati na opuštenost prvaka Engleske i Evrope.

Standings provided by Sofascore

Sudija će biti Holanđanin Dani Makeli. Pomagaće mu zemljaci Hesel Segstra i Jan de Vrajs. Četvrti sudija je Mark Nagtigal, dok će u VAR sobi sedeti još jedan Holanđanin Klaj Ruperti i Nejc Kajtazović iz Slovenije. Delegat je takođe Slovenac Radenko Mijatović, a posmatrač suđenja Španac David Fernandez Borbolan.

Inače, Makeli je već delio pravdu crveno-belima i Jang Bojsu na utakmici koja je takođe odigrana u Bernu 2019. godine, a rezultat je bio 2:2. U revanšu u Beogradu je bilo 1:1, pa je Zvezda u Ligu šampiona otišla zahvaljujući pravilu gola u gostima.

U ovaj duel dva tima, dva šampiona svojih zemalja, ulaze posle različitih učinaka u prvenstvu. Baharova ekipa je pobedila Vojvodinu sa 2:1, dok je tim Rafaela Vikija izgubio od Ciriha

Ovo će ujedno biti i okršaj drugoplasiranih timova u dve Superlige. Jang Bojs zaostaje za Cirihom dva boda, a Zvezda za Partizanom tri.

Izjave trenera, Vikija i Bahara

- Uvek je teško pričati o protivniku, jer ne znamo šta njihov trener sprema i kako će oni igrati. Ali i jedni i drugi znamo kakav je ulog i šta možemo da ostvarimo pobedu. Ne očekujem da će da čekaju. Krenuće oni u napad. Ali treba fokus da stavimo na našu igru - rekao je na konferenciji trener Jang bojsa, Rafael Viki.

Inače, neće moći da računa na Sedrika Itena, strelca gola iz penala u Beogradu, kao ni na Sandra Lopera. Za duel sa Zvezdom na raspolaganju neće imati ni Kastriota Imerija i Malika Demea.

MN Press
 

Nešto kasnije, novinarima se obratio i Bahar.

- Svi znaju da nas očekuje važna utakmica, za obe ekipe, jer se direktno borimo za treće mesto. Moramo da budemo fokusirani i agresivni kako bi ostvarili željeni rezultat. Analizirali smo Jang Bojs, i reč je o dobroj ekipi. Pre svega su dobri na domaćem terenu, tako da moramo da budemo na nivou kako bi ostvarili pozitivan rezultat.  Igraju dobar presing, fleksibilni su i promenili su sistem igre u odnosu na ranije - rekao je Izraelac uz komentar zdravstvenog biltena i forme Šerifa Ndijaea.

- Olajinka i Rodić se osećaju bolje. Trenirali su normalno i videćmo da li počinju utakmicu ili će biti na klupi. Ndiaje je postigao gol baš protiv Jang Bojsa. Radi naporno i trenira, uz to je pokazao kvalitet i protiv Lajpciga. Mnogo radi za ekipu i nadam se da će ući u golgetersku seriju.

Ovo su mogući sastavi

Kao što je rečeno, Viki ima problema sa povredama nekih igrača, a očekivani sastav je sledeći: Raćopi, Janko, Amenda, Kamara, Benito, Garsija, Elija, Nijase, Maleš, Ugrinić i Nsame

Bahar bi mogao da izvede sledeću startnu postavu. Na golu neće biti dileme, pošto je Glazer sigurna opcija i ne bi trebalo da se ,mnogo razlikuje od startera protiv Vojvodine.

Dakle, ovako bi trebalo da izgleda: Glazer, Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić, Stamenić, Kanga, Hvang, Bukari, Ivanić i Ndiaje.

Podsetimo, svaka pobeda u Ligi šampiona donosi dodatnih 2,8 miliona, a remi 900.000 evra. Naravno, tu su i bodovi.

Kada je reč o TV prenosu, obezbeđen je na Premiumu 1 TV Arena sport, kao i na RTS 1. Naravno, meč iz Švajcarske možete da pratite i tekstualnom prenosu na našem portalu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike