"Baharu sledi metla, samo je pitanje vremena - Upropastio je ekipu" - Vranješ udario na trenera Crvene zvezde

26.11.2023

12:43

0

Autor: P.K.

Iskusni štoper nije štedeo reči, a ni mlade saigrače nije "poštedeo"

"Baharu sledi metla, samo je pitanje vremena - Upropastio je ekipu" - Vranješ udario na trenera Crvene zvezde
Barak Bahar - Copyright MN Press

Iskusni štoper Ognjen Vranješ vratio se u srpski fudbal posle duže od decenije i zaigrao za Čukarički.

On je gostovao u podkastu kod Vasa Bakočevića, u kome je pričao o bogatoj karijeri, otkrivao je brojne anegdote, ali i odgovarao na pitanja gledalaca.

Jedno pitanje došlo je iz studija, "preko veze", a Vranješ je odgovorio na njega, a onda je bez suzdržavanja kritikovao trenera Crvene zvede Baraka Bahara.

Emisija je snimana pre Partizanovog ponižavanja protiv TSC-a, a Vranješ je na pitanje "Ko je bliži tituli?" odgovorio da će Zvezda da "okrene" zaostatak od tri boda.

A onda je nastavio:

- Mislim da je upropastio ekipu ovaj trener, Izraelac. Ne može, brate. Kažu ljudi da on ne vodi treninge, pomoćnici vode, a on sedi gore u kancelariji i gleda na kamerama trening. Nema odnos sa igračima, a čim nemaš taj odnos sa igračima, to ti je metla. Samo je pitanje koliko će da te trpe… Nema tu uspeha. Nema... Moraš da budeš 300 odsto u tome i samo tako može da se napravi uspeh.

Vranješ je nastupao za Crvenu zvezdu. Na početku karijere je iz banjalučkog Borca prešao u Zvezdu, čiji je igrač bio dve godine, ali je tada išao na pozajmice u Napredak iz Kruševca i Šerif iz Tiraspolja. Usledila je međunarodna karijera tokom koje je igrao za Krasnodar, Spartak Vladikavkaz, Elazigspor, Gazijantep, Sporting Hihon, Tom iz Tomska, atinski AEK, Anderleht, ponovo AEK, Šarloa, još jednom AEK i Hatajspor pre nego što se vratio u Srbiju.

Na pitanje da li ima savet za mlade igrače, takođe je dao zanimljiv odgovor:

- Ja ne znam više šta bih posavetovao, pošto ne sluša niko živi. Evo, u Čukaričkom kao da sam pao s Marsa. Ja ne znam gde sam živeo, pošto je ovde sve izopačeno, izokrenuto, ne smeš ništa nikom da kažeš. Ja im kažem: "Momci, ako je vama životni cilj da radite za platu od dve-tri-četiri hiljade evra, samo nastavite ovako. Ako hoćete da napravite nešto više u karijeri i pomognete i porodici i prijateljima, ovako ne može više da se trenira i igra… Imate 20ak godina, niste nigde bili i napravili… Ne znam šta da ih posavetujem, jer svi oni imaju svoju priču. Već od 16 godina misle da su za Real Madrid, a imaju sedam utakmica u Superligi. Nemam savet za mlade, jer niko ništa ne sluša.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike