Zvezda po navici u Novom Sadu! Bukari presudio Vojvodini!

25.11.2023

18:00

0

Autor: D. N.

Posle pauze zbog obaveza reprezentacija nastavlja se takmičenje u Superligi

Zvezda po navici u Novom Sadu! Bukari presudio Vojvodini!
Marko Stamenić, Osman Bukari i Gelor Kanga - Copyright MN Press

Zvezda se, po tradiciji, neokrnjena vraća iz Novog Sada. U poslednjih 11 utakmica na "Karađorđu" beogradski crveno-beli su isto toliko puta savladali Vojvodinu, večeras 2:1 zahvaljujući dvostrukom strelcu Osmanu Bukariju.

Derbi u srpskoj Atini opravdao je očekivanja, pogotovo u prvom poluvrememu u kojem smo pored tri gola videli i jednu prečku, te sjajan tempo igre na obe strane terena.

Kada gol padne u ranoj fazi utakmice po nepisanom pravilu meč u tom pravcu i ode. A duel je počeo na najbolji mogući način za srpskog prvaka. Gotovo iz prvog prelaska na polovinu rivala, Novosađanima se zatresla mreža. Bukari je utrčao po desnoj strani u kazneni prostor, šutirao je snažno u bliži ugao i uhvatio Carevića nespremnog da sačuva svoj gol.

Igrao se treći minut meča, a šokantan start, kao ni pogođena prečka Hvanga u 11. minutu, nisu omeli Novosađane u pokušaju da prekinu izuzetno neugodnu tradiciju. Nadu u takav ishod dao je Vojvodini Milosavljević, koji je u 12. minutu, u maniru najboljih napadača, u gol pretvorio maestralnu asistenciju Crnomarkovića.

Međutim, "lale" su Zvezdi dali pobedu na tacni. U 27. mintu, posle centaršuta sa leve strane, u srcu kaznenog prostora kardinalno je, u pokušaju da izbije loptu, pogrešio Giorbelidze, a poklon je oberučke prihvatio Bukari i bez mnogo problema doneo beogradskim crveno-belima novo vođstvo i, ispostavilo se na kraju, važnu pobedu u šampionskoj trci sa Partizanom.

U nastavku meča tempo igre je vidno opao. Trudili su se Novosađani da ugroze Glazera, ali bliži golu bili su fudbaleri Zvezde. Međutim, rezultat se do kraja meča nije menjao.

Blog uživo

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Igraće se četiri minuta nadoknade vremena.

89. MINUT - Dva crvena kartona podelio je Milan Ilić članovima stručnog štaba Vojvodine.

85. MINUT - Bahar se odlučio da pojača defanzivu u završnici meča. Spajić je zmenio Bukarija.

MN Press
 

80. MINUT - Zapretila je posle duže vremena i Vojvodina. Nikolić je šutirao glavom posle centaršuta sa desne strane, ali preslabo za Glazera.

76. MINUT - Najbolju šansu u drugom poluvremenu imao je Lučić. Mladi fudbaler Zvezde dobio je loptu na levoj strani u kaznenom prostoru, zalomio je rivala i sa šest metara šutirao u bliži ugao, ali je Carević sjajno intervenisao.

69. MINUT - Još promena, ovoga puta u ekipi Zvezde. Kanga je mesto na terenu ustupio Lučiću.

65. MINUT - Dvostruka promena i kod domaćina. Radulovića i Malbašića zamenili su Ivanović i Nikolić.

MN Press
 

62. MINUT - Šutirao je Kanga sa 20 metara, malo iskosa sa desne strane. Lopta je išla u drugi ugao po zemlji, ali je golman Vojvodine bio oprezan i uspeo je da sačuva mrežu.

59. MINUT - Dvostruka promena u Zvezdi, Mijatović i Mijailović su zamenili Endiaja i Stamenića. Minut kasnije žuti karton dobija strelac jedinog gola za Vojvodinu dosad Milosavljević.

52. MINUT - Šansa za Ivanića. Dobio je iskusni vezista previše prostora, povukao je loptu i sa 16 metara šutirao po zemlji, ali je lopta prošla pored stative.

MN Press
 

48. MINUT - Zapretila je Vojvodina. Kanga je pogrešio na centru terena, usledio je brzi napad Novosađana, Kembel je šutirao iskosa sa leve strane, ali je Glazer uspeo da interveniše.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme, osim prinudne promene kod Novosađana tokom prvog dela igre, treneri nisu ništa menjali u sastavima u odnosu na početak meča.

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Posle dva minuta nadoknade vremena završno je prvo poluvreme. Crvena zvezda vodi protiv Vojvodine u Novom Sadu 2:1.

MN Press
 

37. MINUT - Prilika za Zvezdu. Endijaj je ostavio loptu za Nedeljkovića, koji je po desnoj strani ušao u kazneni prostor i šutirao u bliži ugao sa desetak metara, ali pored gola. 

31. MINUT - "Požuteo" je i Lazarević.

29. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobija Crnomarković.

27. MINUT - GOOOL! Zvezda ponovo vodi i opet je strelac Bukari! Veliku grešku napravio je Giorbelidze u pokušaju da izbije loptu iz svog kaznenog prostora, a poklon je oberučke prihvatio ofanzivac srpskog šampiona i bez mnogo problema zatresao mrežu rivala.

25. MINUT - Prva promena na meču i to prinudna u redovima domaćina. Povređenog Indija zamenio je Kembel.

20. MINUT - Derbi u Novom Sadu zasad opravdava sva očekivanja. Igra se prilično otvoreno na obe strane, gotovo iz minuta u minut razvijaju se obećavajuće akcije na obe strane, međutim izostaje preciznost u poslednjoj trećini terena.

12. MINUT - GOOOL! Vojvodina je izjednačila, strelac je Milosavljević! Crnomarković je sjajno izbacio vezistu Novosađana u situaciju jedan na jedan sa Glazerom, koji nije uspeo da sačuva mrežu ni istrčavanjem kako bi skratio ugao rivalu.

11. MINUT - PREČKA! Nova velika prilika za Zvezdu. Hvang se namesto na 15. metara, sjajno je gađao gornji ugao gola Novosađana, čiju je mrežu sačuvao okvir gola, preciznije mesto gde se spajaju stativa i prečka.

3. MINUT - GOOLL, Bukari! Raspalio je fudbaler iz Gane u svom stilu, gađajući sa desne strane iskosa bliži ugao. Carević je morao bolje da interveniše, ovako je sam pomogao da gosti dođu u vođstvu, jer je dozvolio da ga lopta napuca.

1. MINUT - Počelo je!

15.05 - Sastavi:

Vojvodina: Carević - Lazarević, Jeličić, Crnomarković, Giorbelidze - Salgveiro, Milosavljević - Radulović, Zukić, Malbašić - Vukanović. Trener: Ranko Popović.

Crvena zvezda: Glazer - Nedeljković, Điga, Dragović, Nikolić - Stamenić - Bukari, Kanga, Hvan, Ivanić - Endijaje. Trener: Barak Bahar.

Sudija duela koji će početi u 16 časova je Milan Ilić.

 

Superliga, 16. kolo:

Petak:

IMT - Spartak Subotica 0:1

(Bijelović 80)

Subota:

14.00 Radnik Surdulica - Mladost Lučani

16.00 Vojvodina - Crvena zvezda

18.30 Partizan - TSC

Nedelja:

13.00 Radnički 1923 - Novi Pazar

15.00 Javor - Voždovac

15.00 Radnički Niš - Čukarički

18.30 Železničar Pančevo - Napredak

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike