Piksi saopštio spisak! Na njih računa za potvrdu plasmana na EURO!

31.10.2023

13:30

0

Autor: D. N.

Orlove očekuje i prijateljska utakmica

Piksi saopštio spisak! Na njih računa za potvrdu plasmana na EURO!
Copyright MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak igrača za novembarske mečeve "orlova".

Naš nacionalni tim se 15. novembra sastaje sa Belgijom, u prijateljskom duelu koji se igra u Briselu, a četiri dana kasnije u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, sa Bugarskom na novom stadionu u Leskovcu. Podsetimo, u duelu sa susedima možemo da overimo plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Nemačkoj naredne godine.

Podsetimo, našim "orlovima" je sa Bugarima dovoljan i bod, ali ako Crna Gora ne pobedi u Mađarskoj ni to neće biti potrebno.

Na spisku selektora Stojkovića nalaze se:

golmani: Vanja Milinković-Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi) i Filip Stanković (Sampdorija)

defanzivci: Nikola Milenković (Fiorentina), Strahinja Eraković (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Salcburg), Srđan Babić (Spartak) i Mihajlo Ilić (Partizan)

vezni igrači: Nemanja Radonjić (Torino), Andrija Živković (PAOK), Darko Lazović (Verona), Marko Grujić (Porto), Uroš Račić (Sasuolo), Nemanja Maksimović (Hetafe), Ivan Ilić (Torino), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Panatinaikos), Stefan Mitrović (Crvena zvezda), Saša Lukić (Fulam), Vladimir Lučić (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Sergej Milinković-Savić (Al Hilal) i Filip Đuričić (Panatinaikos)

i napadači: Dušan Vlahović (Juventus), Aleksandar Mitrović (Al Hilal) i Petar Ratkov (Salcburg).

Kao što se vidi, Stojković je na spisak vratio Darka Lazovića, koji se nije nalazio na nekoliko prethodnih spiskova. Tu su prvi put i Vladimir Lučić, trenutno igrač Crvene zvezde, kao i golman Sampdorije, Filip, sin Dejana Stankovića.

Uz Lučića, iz Superlige na širem spisku se nalaze i Mitrović iz Zvezde, kao i Ilić iz Partizana.

Podsetimo, trenutno je Mađarska prva sa 14 bodova iz šest utakmica, dok je Srbija druga sa 13 iz šest okršaja. Crna Gora je treća sa osam bodova iz šest duela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike