Kapitenu Srbije sve potaman, ali ipak ima jednu zamerku! Mora to malo jače! (VIDEO)

18.10.2023

07:12

0

Autor: D. N.

Tadić je dodao i da su Srbi, kada su ujedinjeni, najjači.

Kapitenu Srbije sve potaman, ali ipak ima jednu zamerku! Mora to malo jače! (VIDEO)
Copyright 24sedam

Prvo je Aleksandar Mitrović dao dva gola Crnoj Gori, a onda je pobedu potvrdio Dušan Tadić. Kapiten naše reprezentacije bio je dobro raspoložen posle velikog koraka ka Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

- Najbitnije je da smo pobedili - kazao je Tadić, a onda se i našalio.

- Imam samo jednu zamerku: Kad se na kraju meča čulo "Pukni zoro"... Mora to malo jače. Pa smo se malo i zezali. I nadam se da sledeći put, kad pobedimo to bude još jače - rekao je kapiten "olrlova" čiji je gol uz Mitrovićeva dva presudio "hrabrim sokolima".

- Jasno je to, ali bih pohvalio ceo tim. Dobro su nam pripremili akcije, Sve je bio plod timskog rada i tako treba. To je najbitnije i ekipa je pokazala da ima karakter. I da ima glavu, i onu stvar kao što smo rekli.

Pokazali smo i da imamo zajedništvo jer nije lako igrati kada imaš nož pod grlom. Kako se utakmica odvijala, 1:1, Crna Gora ima 45 minuta da izdrži... Mi moramo, ali smo i dalje smireni. To nam je trebalo, ta pauza da kažemo nešto između sebe. Da bude mirna glava i da će momenat da dođe.

Opisao je situaciju, kada je Stevan Jovetić dao gol. Tadić je trebalo da ga sačuva.

- Realno, to ne sme da se desi. Naivno smo primili gol, video sam da hoće da je pomeri udesno, I rekao sam ako pogodi, svaka čast i pogodio je odlično.

Tadić je sve to ubrzo "naplatio", asistencijom i golom.

- Plod timskog rada. Desnom ne promašujem, pogodio sam malu mrežu. Mister (selektor Dragan Stojković) mi je rekao "neka si ga dao desnom", ali mogao bi malo da pogleda kompilaciju golova. Desnom uvek dajem, a i Mitar mi je predivno grurnuo. Ostala je samo realizacija.

Ostao je i poslednji meč u kvalifikacijama, sa Bugarima u Leskovcu...

- Tako je... Da se to reši i da se overi viza za to dugo čekano Prvenstvo - dodao je fudbaler Fenerbahčea kome je ovo bila 102. utakmica za reprezentaciju. Ali mu je na početku uručen uramljeni dres sa brojem 100.

- Bio je već taj jubilej. Lep gest, hvala ljudima iz Saveza, kao i Crnoj Gori jer su mi i ono dali njihov dres sa brojem 100.

Odgovorio je Tadić i na pitanje da li je bilo tenzije.

- Hvala i publici i novinarima jer su svi prepoznali momenat da se pruži podrška. Bilo je kritike, ali pozitivne. Nije bilo kao što je nekada ranije. Možda smo i mi dali povod. Mislim da smo se ujedinili i po ko zna koji put pokazali da mi Srbi, kada smo ujedinjeni, najjači. Ali mislim da smo retko ujedinjeni, pa bi trebalo da ideja bude "Samo sloga Srbina spasava" - zaključio je Tadić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike