Mitrović je ugasio svetlo u Lisabonu i odveo Srbiju u Katar! Na današnji dan izvojevana pobeda Mundijala vredna (FOTO)

14.11.2023

09:45

0

Autor: D. N.

"Orlovi" su nadigrali Kristijana Ronalda i drugove

Mitrović je ugasio svetlo u Lisabonu i odveo Srbiju u Katar! Na današnji dan izvojevana pobeda Mundijala vredna (FOTO)
Copyright MN Press

Tačno na današnji dan pre dve godine odigrana je jedna od najznačajnijih utakmica u novijoj istoriji naše fudbalske reprezentacije. U meču kvalfikacija za Mundijal u Kataru selekcija Srbije pobedila je na gostovanju u Portugalu i na taj način obezbedila direktan plasman.

Junak pobede u Lisabonu na stadionu "Da Luž" (Svetlosti) bio je Aleksandar Mitrović, u tom duelu rezervista, a gol odluke dao je u samoj završnici.

MN Press
 

Počelo je loše za naš tim (koji je kasnije odlično odigrao), pošto je "selesao" predvođen Kristijanom Ronaldom poveo već u drugom minutu. Izjednačenje u 33. minutu doneo kapiten Dušan Tadić, a ispostavilo se da je izmena na početku drugog poluvremena bila ključna. Selektor Dragan Stojković Piksi je umesto Nemanje Gudelja na teren uveo Mitrovića.

Na primer u 83. minutu, tadašnji napadač Fulama je propustio izglednu priliku pošto je pokušaj glavom bio neprecizan. A onda u 90. minutu, Nemanja Radonjić je prošao po desnoj strani, ali centaršut izblokiran. Usledio je korner.

Kapiten Tadić se oslobodio čuvara veštim driblingom, centrirao sa desne strane. Na drugoj stativi spreman je čekao Mitrović i sa šest metara poslao loptu glavom uz stativu. Golman Patrisio je uspeo da zakači loptu, ali ne i da spreči gol. I naše slavlje je moglo da počne.

Te večeri, Irska je pobedila u Luksemburgu sa 3:0, pa je poredak bio sledeći.

Srbija je osvojila prvo mesto u grupi sa 20 bodova, Portugal je ostao na 17, Irska i Luksemburg osvojili su po devet, a Azerbejdžan jedan bod.

Portugalci su kasnije izborili plasman kroz baraž, ali i stigli do četvrrfinala u kojem ih je eliminisao Maroko. Mi smo takmičenje završili već u grupnoj fazi sa samo jednim bodom iz remija sa Kamerunom.

PORTUGAL - SRBIJA 1:2

(Sančez 2 - Tadić 33, Mitrović 90)

Portugalija: Patrisio, Kanselo, Fonte, Dijaš, Mendeš, Sančez (od 84. Neves), Danilo, Mutinjo (od od 64. Paljinja), Silva (od 64. Bruno Fernandeš), Ronaldo, Žota (od 84. Feliks).

Srbija: Rajković, Milenković, Veljković (od 65. Spajić), Pavlović, Živković (od 69. Radonjić), Lukić, Gudelj (od 46. A. Mitrović), Kostić (od 89. Jović), Milinković Savić, Tadić, Vlahović.

MN Press
 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike