Piksi jasan i glasan! Stojković otkrio da li ostaje selektor!

13.11.2023

13:13

0

Autor: D. N.

Uoči utakmica sa Belgijom i Bugarskom održana je konferencija za medije

Piksi jasan i glasan! Stojković otkrio da li ostaje selektor!
Copyright MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za novinare uoči prijateljske utakmice sa Belgijom i kvalifikacione sa Bugarskom. Tema za razgovor u Staroj Pazovi bilo je mnogo, a jedna od njih bila je i njegov ugovor.

Ako pobedimo ili osvojimo bod u Leskovcu, protiv Bugara plasiraćemo se na EURO 2024 u Nemačkoj.

- Ne treba niko da se boji. Moj ugovor je do 31. decembra i ako se kvalifikujemo produžava se automatski, do kraja tog prvenstva, tog šampionata. Da li sam s nekim pričao u Savezu produžetka, nisam, niti je momenat da se priča. 

Ne treba niko da brine što se tiče mog nekog statusa u reprezentaciji. Biću selektor, nastavljam da radim svoj posao i verujem da ću Srbiju voditi na Evropskom prvenstvu. Ja sam od prvog januara slobodan agent, da mogu da pregovaram i razgovaram, tu mi neka FIFA pravila dozovljavaju, je li tako? - kazao je Stojković i otklonio dilemu da li će eventualno "sedeti na dve stolice".

- Neću obavljati dve funkcije i ne bih želeo da sebe dovodim tu situaciju, u drugim sportovima možda, ali u fudbalu nije moguće da budete na dve stolice. Znate, šest meseci pre isteka ste slobodni da razgovarate o svojoj budućnosti, s bilo kim ko želi, ne kažem da hoću, ali imam to pravo i tu nema niko prava da se ljuti - dodao je Piksi koji u slučaju plasmana ima šansu da postane najuspešniji selektor.

- Ja nisam bitan. Bitan je kolektiv i srpski fudbal. Ako pogledamo naše klubove u Evropi, mnogo toga nam je jasno. Zato je uspeh reprezentacije krucijalan. Kada završimo kvalifikacije i odemo na EURO, biću ponosan. Na sebe i svoj tim, na sve igrače i FSS. Kao i na sve ljude koji misle pozitivno. Neću taj uspeh pripisati sebi, nisam takav čovek. Ne kitim se tuđim perjem, iako ću imati satisfakciju zbog svega.

Svi ovde želimo da se plasiramo, jer ako nije tako, imamo problem - zaključio je Stojković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike