Piksijevi problemi pred Mađare: Ima li kraja povredama!

13.10.2023

18:15

0

Selektor Orlova i pored toga što neće moći da računa na sve igrače, veruje u uspeh u Budimpešti

Piksijevi problemi pred Mađare: Ima li kraja povredama!
Piksi - Copyright MN Press

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za štampu pred subotnji meč protiv Mađarske, a saopštio je i još jednu lošu vest pred izuzetno važan duel u Budimpešti u kvalifikacijama za plasman na EP.

- Moje mišljenje se ne menja. Cilj svih nas, prevashodno moj kao selektora, jeste da Srbija ostvari plasman na EURO 2024. Tim znam 99 odsto, ali ajde da sačekamo sutrašnji dan. Ono što me raduje jeste rad, ponašanje igrača, njihov pristup obavezama. Zato mislim da će dati sve od sebe da odigraju dobru utakmicu i daju poslednji atom snage - poručio je Piksii dodao:

- Mađarski tim je veoma kvalitetan, poseduju jednu vrstu samopouzdanja, deluju čvrsto, organizovano, pokazali su to u Beogradu. Bili su bolji u prvom, mi u drugom, osvojili su tri boda, a mi smo došli ovde da vratimo ta tri boda. Želimo revanš. Imaju odlične igrače, u svakom slučaju videćemo. Oni žele da budu bolji, ali želimo i mi, tako da sve to garantuje dobru utakmicu.

Selektor Orlova istakao je da protiv Mađarske neće moći da računa posle Dušana Vlahovića, Mihaila Ristića, na Miloša Veljkovića. 

- Neće igrati. Ima bolove, primicač je u pitanju, ne možemo da računamo na njega. A za Crnu Goru ćemo videti. 

Piksi se osvrnuo i na stadion na kojem će igrati, napominjući da će Mađarska imati podršku više od 60.000 navijača.

- Stadion je prelep, nosi ime fudbalskog velikana, uslovi su fenomenalni, razlika između naših utakmica je što smo mi igrali pred praznim tribinama, a oni igraju pred 65000 gledalaca. Fudbal se igra zbog navijača, zato sam bio jako tužan kada su nama tribine bile prazne zbog kazne. Ne bi smelo u budućnosti da nam se to dešava. Želimo i mi pune tribine koje bi bile uz naše igrače. To je dodatni motiv da sav svoj talenat iskažeš na pravi način. Ovo su utakmice koje život znače, zato je mobilnost prethodnih dana bila maksimalna - zaključio je selektor Srbije.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike