Ko je "Aleksa Avramović" među fudbalerima Srbije?! Ovo je odgovor selektora Stojkovića!

09.10.2023

13:43

0

Autor: D. N.

Piksi je uoči mečeva za Euro 2024 odgovorio i na pitanje o Mundobasketu

Ko je "Aleksa Avramović" među fudbalerima Srbije?! Ovo je odgovor selektora Stojkovića!
Aleksa Avramović i Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto na Mundobasketu, a tokom konferencije za novinare u Staroj Pazovi, selektor fudbalera Dragan Stojković Piksi zamoljen je da napravi poređenje njegovog i tima Svetislava Pešića.

U Manili je postojao odličan timski duh, pa je novinare zanimalo ko bi u njegovoj ekipi mogao da ima ulogu Alekse Avramovića.

- Drago mi je što su naši košarkaši napravili veliki uspeh na Svetskom prvenstvu i nije samo ta petorka bila bitna, napravljen je ambijent. To je ono što je želim u mojoj ekipi, da imam takmičarski ambijent. Kada sam rekao ratnici, to sam rekao figurativno.

Znaju oni da je to važna utakmica. Taj mentalitet ratnički mora da bude prisutan, požrtvovanje za svaku loptu i ispunjavanje zadataka do maksimuma. Nema mogao sam ili nisam mogao, nego moraš. Sa jednim takvim mentalitetom koji ne sumnjam da ćemo pokazati, moramo da se nadamo dobrom.

Svaki meč može da stvori heroja, nije mi bitno ko će dati gol ili namestiti, bitan mi je taj utisak. Ako su Mađari bolji, ja ću im čestitati, ali videćemo u subotu - bio je odgovor Stojkovića.

Podsetimo, u subotu će naš nacionalni tim gostovati Mađarskoj, a tri dana kasnije dočekati Crnu Goru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike