Njukasl dobija brata i sestru! Arapi šire pipke po Evropi – naciljali su dva kluba preko kojih traže ulaz u Primeru i Ligu 1!

10.10.2023

20:21

0

Autor: A. Š.

Grupacija povezana za državnom kasom Saudijske Arabije planira da kupi još dva evropska kluba veličine Svraka

Njukasl dobija brata i sestru! Arapi šire pipke po Evropi – naciljali su dva kluba preko kojih traže ulaz u Primeru i Ligu 1!
Copyright Profimedia

Prebogati Saudijci prete da potpuno promene fudbalski DNK na Starom kontinentu. Pošto su preko engleskih klubova zakoračili na evropsko tlo, Arapi su prošlog leta „opustošili“ najjače lige u Evropi značajno ojačavši svoj nacionalni šampionat angažovanjem nekih od najvećih zvezda iz liga petice.

Međutim, deluje da tu ne žele da se zaustave. Pošto je uticajni nemački „Bild“ u nedelju plasirao ekskluzivu o indicijama Saudijaca za pokretanjem Superlige na Starom kontinentu ukoliko UEFA ne dozvoli njihovim klubovima učešće u svoja tri takmićenja, ostrvski mediji pišu da grupacija koja je pre nekoliko godina kupila Njukasl naciljala još dva evropska kluba veličine „svraka“.

Grupacija koja je najuže povezana sa državnom kasom Saudijske Arabije, navodno, želi da stekne prava na špansku Valensiju i francuski Olimpik iz Marselja, koje Arapi smatraju „dostupnim na tržištu“ usled velikih turbulencija kroz koje dva kluba prolaze u prethodnim godinama.

Naravno, svesni su Saudijci da to ne znači da će investicija biti i jeftina, ali kako novac za njih apsolutno ne predstavlja nikakav problem jasno je da će uložiti potreban napor kako bi uspeli da u svoje vlasništvo uzmu dva kluba ogromnog istorijskog nasleđa.

Zasad, barem javno, nema konkretnog plana za bilo kakvu kupovinu preko Fonda za javna ulaganja, koji „pod svojom šapom“, pored Njukasla, od nedavno ima i četiri najveća kluba u Saudijskoj Arabiji, ali britanski „Independent“ tvrdi da posrednici koji rade u ime grupe povezane sa državom postižu značajan napredak sa ciljem da izvrše kupovinu spomenutih klubova, jednog ili oba.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike