Kakav PSŽ, Siti... Ovo je zvanično od danas najbogatiji klub na svetu!

07.10.2021

18:19

0

Kraljevina Saudijska Arabija je kupila premijerligaša

Kakav PSŽ, Siti... Ovo je zvanično od danas najbogatiji klub na svetu!
football-g2d81f66ce_1280 - Copyright Pixabay

Njukasl junajted je potvrdio preuzimanje kluba od strane konzorcijuma predvođenog Kraljevinom Saudijskom Arabijom, čime je okončana 14-godišnja vladavina Majka Ešlija.

On je prodao crno-bele za 300 miliona funti, a ubrzo je stigla i potvrda od Premijer lige da je posao kompletiran.

Prve dve stvari koje je novo rukovodstvo obećalo, jeste to da će prenose lige, ali i evropskih takmičenja učiniti dostupnim svim emiterima u zemlji, što do sad nije bio slučaj, kao i obaranje svih piratskih veb stranica na Ostrvu.

 

 

Vlasnik je sada prestolonaslednik Mohamed bin Salman, što automatski znači da Njukasl raspolaže maltene celokupnim budžetom zalivskog kraljevstva, to jest - Saudijske Arabije.

Prema procenama, vrednost kluba će se uskoro objaviti na neverovatnih 400 milijardi evra, što je daleko više nego što imaju giganti poput PSŽ-a, Sitija, Čelsija i drugih.

Četvorostruki šampion Engleske pehar nije podigao u elitnom rangu gotovo 100 godina, a u sezoni 1996/97 je bio najbliži završivši na drugom mestu.

 

 

Nacionalni kup nije osvojen od 1954, pa se navijači nadaju da će novo rukovodstvo sliti gomilu novca u kasu i napraviti supertim, kao što je to slučaj sa "građanima" iz Mančestera i "svecima" iz Pariza.

Nova era ovog harizmatičnog kluba sa severa Engleske može da počne.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike