Zašto Mijat i Mihailo, a ne Darko? Piksi pričao i o momku koji je budućnost srpskog fudbala!

09.10.2023

13:22

0

Autor: D. N.

Selektor Srbije objasnio svoje odluke na dan okupljanja nacionalnog tima

Zašto Mijat i Mihailo, a ne Darko? Piksi pričao i o momku koji je budućnost srpskog fudbala!
Copyright MN Press

Dragan Stojković Piksi je izašao pred novinare uoči okupljanja fudbalske reprezentacije Srbije pred kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo. Najvažnija i prinudna promena je bila vezana za Dušana Vlahovića, ali je selektor našeg tima objasnio i status nekih od reprezentativaca.

Prvo je objasnio zašto nema Darka Lazovića, igrača Verone. 

- Ima nekih problema sa povredom, u poslednje vreme je počeo da igra, slažem se da je postigao bitan gol u Bugarskoj, ali ima i drugih igrača koji konkurišu za tim. Tu je i Gaćinović, još neki igrači, neko mora da sačeka drugu priliku. Cenim njegove kvalitete, on je zahvalan i iskusan igrač, što ne znači da u sledećem sazivu neće biti sa nama, ali ovog trenutka je takva odluka - objasnio je Stojković na čijem spisku je ponovo Mihailo Ristić.

- Drago mi jer se vratio. Cenim ga mnogo, a njegov izostanak iz reprezentacije, znate šta je razlog. Odigrao je osam minuta za godinu dana... Ja bih ga zvao, a vama bi bilo teško objasniti. Meni je drago da je pronašao klub gde igra standardno i to me je navelo da ga pozovem.

Ali nije samo hvalio fudbalera Benfike, već i Mijata Gaćinovića.

- Ubedio me je. Mijat je odigrao na visokom nivou, mislim da je već dva-tri puta imao neke povrede. Pre desetak dana sam bio u Atini i gledao sam njegov meč i na licu mesta sam se uverio da je u odličnoj formi i da je što se zdravstvenog stanja, sve je u redu.

Na spisku se našao i mladi Mihajlo Ilić, momak iz Partizana.

- Biće veliki igrač. On je budućnost srpskog fudbala. Prošao je mlađe kategorije, ima kontinuitet, igre su mu bile na nivou i zato je dobio poziv. Mora to da shvati kao motiv više i nagradu. Imao je oscilacije, pogotovo u evropskim utakmicama, ali to je i normalno kada imate 19 godina. Na njemu je da se dokazuje dalje - zaključio je Stojković.

Podsetimo, u subotu će naš nacionalni tim gostovati Mađarskoj, a tri dana kasnije u Beograd stiže Crna Gora. U nomebru ćemo ugostiti Bugarsku.

Trenutno je prva Mađarska sa deset bodova iz pet utakmica, a druga Srbija sa istim brojem bodova, ali iz četiri mečeva. Crna Gora je na trećem mestu sa osam bodova.

Bonus video

.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike