Bukari golčinom spasio Zvezdu novog poraza, živi san o evropskom proleću! (FOTO/VIDEO)

04.10.2023

23:03

0

Crveno-beli odigrali nerešeno protiv švajcarskog prvaka

Bukari golčinom spasio Zvezdu novog poraza, živi san o evropskom proleću! (FOTO/VIDEO)
Osman Bukari slavi gol za izjednačenje protiv Jang Bojsa - Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno (2:2) protiv Jang Bojsa u utakmici drugog kola Lige šampiona. Pred 47.201 gledalaca na “Rajku Mitiću” Zvezda je povela u prvom poluvremenu, golom Šerifa Endijaja, a onda su Švajcarci dali dva gola, za preokret. U samoj završnici, u 88.minutu, Osman Bukari je doneo jedan bod prvaku Srbije. Treba reći da su Zvezdi i poništavani golovi, ali zbog opravdanih ofsajda. Takođe, Piter Olajinka je propustio šansu za pobedu u samoj završnici. 

Ovim rezultatom prvak Srbije je ostao u igri za treće mesto u grupi, ali će to biti poteško jer nisu upisana tri boda protiv slabijeg od Mančester sitija i Lajpciga. Inače, Siti je večeras pobedio kao gost, rezultatom 3:1. 

Naredni meč u elitnom UEFA takmičenju crveno-beli odigraće 24. oktobra u Lajpcigu, a već u nedelju ih u Superligi čeka gostovanje Radničkom 1923. 

Šef stručnog štaba prvaka Srbije Barak Bahar nije menjao startere u odnosu na utakmicu u Mančesteru, pa je početni tim izgledao ovako Glazer, Mijailović, Điga, Dragović, Rodić, Stamenić, Hvan, Bukari, Ivanić, Mitrović i Endijaj. Na severnoj tribini na početku je bio i transparent „ovo je noć smelih, ovo je noć hrabrih“. Tako su crveno-beli i krenuli u uvodnim minutima, agresivnije. U šestom minutu, Šerif Endijaj je sa nekoliko metara pokušao, atraktivno petom, ali je refleksno odbranio Antoni Raćopi. 

Sve do 35. minuta, kada je povela Zvezda, Omri Glazer je morao dva puta ozbiljnije da interveniše. Tada je Osman Bukari prošao po desnoj strani, posle pasa Aleksandra Dragovića, idealno centrirao da bi Endijaja samo ubacio loptu u mrežu. Odmah je pomoćnik podigao zastavicu, euforija na punom „Rajku Mitiću“ je splasnula, ali kada je usledila dvominutna VAR provera nada se ponovo javila. A tek kada je Škot Vilijam Kalum pokazao na centar, slavlje je počelo, a novajliji je konačno pao kamen sa srca. Podsetimo, u meču sa Radničkim dobio je zvižduke zbog promašaja. Ali se tada iskupio na najbolji mogući način, mada velike zasluge idu i na račun Bukarija. 

Uzvratili su Švajcarci ubrzo, ali je pokušaj glavom obuzdao Glazer. I kada se ušlo u sudijsku nadoknadu, Bukari je dobio loptu od Mirka Ivanića, krenuo ka golu ekipe iz Berna, rutinski zaobišao Raćopija i dao gol. I tada je zastavica podignuta, usledila je nova VAR provera, ali je trajala mnogo kraće i odluka je bila nepovoljna po Zvezdu. 

Pa se na pauzu otišlo sa 1:0 u korist prvaka Srbije, mada je moglo da bude i 1:1, ali je u petom minutu nadoknade, Glazer odlično intervenisao i rukom zaustavio loptu Filipa Ugrinića koja je išla u donji ugao. 

Na poluvremenu Bahar nije menjao, ali je Glazer kapitulirao na samom početku nastavka. Strelac je bio pomenuti Ugrinić, koji je rutinski prebacio Glazera koji je samo dva minuta kasnije sprečio potpuni preokret. 

U 53. minutu, ponovo se zatresla mreža Švajcaraca, ali je još jednom gol poništen zbog ofsajda. Hvang je šutirao sa desetak metara, ali je golman gostiju uspeo da odbrani. Endijaj je potom odbitak sproveo u mrežu, ali se našao u nedozvoljenoj poziciji.

U 60. minutu, novi šok. Sedrik Iten je uspešno realizovao penal, koji je dosuđen posle VAR provere, a zbog igranja rukom u kaznenom Nasera Đige. Nekoliko minuta kasnije, Milana Rodića je zamenio Piter Olajinka. Šansu su dobili i Vladimir Lučić i Aleksandar Katai, umesto Marka Stamenića i Stefana Mitrovića. Zvezdin „Magiko“ je konačno zaigrao ove sezone, pa je njegov ulazak dočekan ovacijama. 

U 77. minutu, Katai je mogao i da se upiše u strelce, ali je pokušaj glavom sa nekoliko metara završio pored stative. Nekoliko minuta kasnije šansu je dobio i Žan Filip Kraso, umesto Endijajea. Blizu novog gola Jang Bojs je bio u 82. minutu, ali je usamljeni Silver Ganvula glavom poslao loptu preko prečke. 

Zatim, u 88. minutu, Bukari je sa desne strane iskosa pogodio gornji suprotan ugao, a stadion je proključao. Nastavili su se napadi i svi su priželjkivali treći i taj treći gol u mreži Švajcaraca. 

Nažalost, ostalo je 2:2, a Olajinka je u samoj završnici, u situaciji jedan na jedan prebacio gol.

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Crvena zvezda - Jang Bojs 2:2.

90. MINUT - Igraće se sedam minuta nadoknade.

88. MINUT - GOOOL! Bukari je izjednačio! Kraso je izbacio brzonogog ofanzivca u kazneni prostor, a ovaj iznenadio dosad gotovo perfektnog Raćopija za veliko slavlje na Marakani.

83. MINUT - Kakva prilika za goste. Ganvoula je bio potpuno sam na šest metara, šutirao je glavom, ali srećom po crveno-bele lopta je otišla preko prečke.

80. MINUT - Žuti karton je dobio Dragović, a potom je Kraso zamenio Endijaa.

78. MINUT - Velika prilika za Zvezdu. Katai je šutirao glavom sa osam metara, ali je lopta prošla pored stative.

75. MINUT - Dvostruka promena u ekipi Jang Bojsa. Čaiva i Ganvoula su zamenili Maleša i Itena.

73. MINUT - Zakuvalo se malo na terenu, kod klupe gostiju, posle starta Mijailovića za koji je Zvezdin fudbaler dobio žuti karton. Opomenut je i kapiten Jang Bojsa Ali Kamara.

70. MINUT - Tri puta je Zvezda opasno zapretila iz prekida, dva puta je Raćopi sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

MN Press
 

69. MINUT - Dvostruka promena u Zvezdi. Katai i Lučić menjaju Stamenića i Mitrovića.

65. MINUT - U razmaku od samo nekoliko sekundi žute kartone su dobili Males sa jedne i Bukari sa druge strane.

62. MINUT - Odmah potom Olajinka je zamenio Rodića.

60. MINUT - Penal za Jang Bojs! Lopta je pogodila u ruku Đigu posle šuta jednog fudbalera gostiju, glavni arbitar je dobio poziv iz VAR sobe i posle preglednog snimka je pokazao na belu tačku. Iten je precizan za bele tačke, Jang Bojs vodi 2:1. 

58. MINUT - Hvang je dobio treći žuti karton u ekipi Zvezde večeras.

54. MINUT - Zvezdi je poništen još jedan gol zbog ofsajda! Izveli su crveno-beli brzi napad, Hvang je šutirao sa desetak metara, ali je golman gostiju uspeo da odbrani. Endijaj je potom odbitak sproveo u mrežu, ali se našao u nedozvoljenoj poziciji.

50. MINUT - Nova opasnost pred Zvezdinim golom. Iten je prošao Dragovića u kaznenom prostoru i šutirao po zemlji, ali je Glazer još jednom uspeo da sačuva svoju mrežu.

48. MINUT - GOL! Jang Bojs je izjednačio, strelac je Ugrinić. Fudbaler Jang Bojsa je dobio loptu između Zvezdinih defanzivaca u prostor, utrčao je u kazneni prostor i rutinski matirao Glazera.

47. MINUT - Odmah je trener gostiju morao da napravi prinudnu promenu. Benita je zamenio Amenda.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme, treneri nisu menjali ništa u sastavim u odnosu na početak meča.

Završeno je prvo poluvreme, Zvezda vodi protiv Jang Bojsa 1:0!

45+6. MINUT - Glazer je ponovo sačuvao Zvezdinu mrežu, posle izuzetno neugodnog šuta Ugrinića po zemlji.

45+5. MINUT - Žuti karton dobio je i Mirko Ivanić.

45+3. MINUT -  Poništen je gol Crvene zvezde zbog ofsajda! Bukari je dobio sjajan pas u prostor od Ivanića, obišao je golmana i postigao gol, ali se tom prilikom našao u nedozvoljenoj poziciji.

45. MINUT - Igraće se šest minuta nadoknade vremena.

42. MINUT - Krenuo je Jang Bojs malo ofanzivnije ka golu Zvezde, ali bez prevelike opasnosti za Glazera.

35. MINUT - GOOOL! Vodi Zvezda, strelac je Endijaj! Izveli su crveno-beli brzo prekid na svojoj polovini, lopta je stigla do Bukarija na desnoj strani. Brzonogi ofanzivac je probio po boku uputio oštar centaršut u centralni deo kaznenog prostora gde se našao snažni napadač i smetio loptu u mrežu. Pomoćni sudija je mahao potom ofsajd, ali je posle provere u VAR sobi ustanovljeno da je sve bilo regularno.

27. MINUT - Gotovo ni iz čega zapretio je Jang Bojs. Šutirao je Garsija sa 18 metara, ali je Glazer napravio paradu i izbacio loptu u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti za crveno-bele.

18. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je Endijaj zbog neopreznog starta na centru terena.

14. MINUT - Posle furioznog početka, intenzitet je malo splasnuo i uglanom se igra odvija oko sredine terena.

MN Press
 

6. MINUT - Velika šansa za Zvezdu. Endijaj je šutirao petom sa šest metara, ali je lopta bila suviše blizu golmanu gostiju koji je uspeo refleksno da interveniše.

4. MINUT - Prvi prete gosti. Veoma neugodno je šutirao Maleš, ali je lopta, sprećom po crveno-bele, otišla preko prečke.

1. MINUT - Meč je počeo spektakulartnom koreografijom punim tribina stadiona "Rajko Mitić". Prvi su sa centra krenuli crveno-beli, koji u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod južne tribine.

MN Press
 

- Na najveći srpski stadion stigao je i Novak Đoković. Najbolji teniser sveta i osvedočeni navijač Crvene zvezde dočekan je ovacijama punih tribina Marakane.

- Crveno-beli su pratiocima na društvenim mrežama omogućili da zavire u svlačionicu Dragovića i drugova pred meč sa Jang Bojsom.

- Počelo je polako da vri oko najvećeg srpskog stadiona.

SASTAVI

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Mijailović, Điga, Dragović, Rodić – Stamenić, Hvan – Bukari, Ivanić, Mitrović – Endijaj.

JANG BOJS: Raćopi – Janko, Kamara, Benito, Garsija – Maleš, Nijas, Ugrinić – Elija, Iten, Monteiro.

- Bivši as Crvene zvezde Boško Janković uoči meča je istakao da srpskog šampiona ne treba da zanima ništa osim sigurne pobede.

- Potrudio se marketing tim švajcarskog šampiona da svojim navijačima i pratiocima na društvenim mrežama približi gde večeras gostuju.

 

 

- Dobro su među Jang Bojsima zapamtili prethodno gostovanje u Ljutice Bogdana, pa su uoči meča najavljivali da dolaze po osvetu, jer su, po njihovim tvrdnjama, bili poniženi tenkom i provokacijama.

- Za vas smo spremili bukvalno sve što treba da znate o meču Zvezde i Jang Bojsa.

- Švajcarci provalili da Zvezda ima svog čoveka među "mladim momcima": Ovo je priča o igraču Jang bojsa!

- Znaju Švajcarci dobro šta ih večeras očekuje na stadionu "Rajko Mitić", zbog čega su poseban osvrt napravili isključivo na atmosferu.

- Rukovodstvo Crvene zvezde spremilo je dodatni kontigent karata za utakmicu sa Jang Bojsom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike