Švajcarski list o mitskom mestu Zvezdine Marakane: U ovom tunelu srce ti padne u pantalone!

04.10.2023

14:08

0

Autor: D. P.

"Pre svega dužina tunela povećava pritisak na igrače svakim korakom"

Švajcarski list o mitskom mestu Zvezdine Marakane: U ovom tunelu srce ti padne u pantalone!
Tunel od koga se plaše - Copyright MN Press

Najčitaniji švajcarski dnevnik "Blik" u tekstu posvećenom utakmici Crvene zvezde i ekipe Jang bojsa iz Berna ističe jedan važan detalj za meč, iako on baš nema nikakve veze sa terenom.

Tačnije, on je neizostavni i neizbežni deo Zvezdinog kolorita, mitske snage i značaja o kome se ispredaju već decenijama priče.

Reč je, naravno, o tunelu Marakane, koji povezuje svlačionicu sa terenom, a prolazi ispod severne tribine i zato je glavno pitanje pred svaki meč kako se osećaju igrači u tom prostoru dok im iznad glave skače nekoliko hiljada Zvezdinih fanatika!

- U ovom tunelu za igrače "srce ti padne u pantalone“. Na Marakani psihološki rat počinje u arhitekturi. Dugim hodnikom kroz tunel koji vodi goste na brisan prostor - piše Blik.

MN Press
 

- Pre prvog duela na terenu, igrači Jang bojsa moraju da naprave stotinu koraka kroz pirotehnički pakao. Šetnja kroz tunel od svlačionice za goste, koja se nalazi van "trbuha" stadiona, do terena na Marakani. Tu se prvo ide direktno ispod "Delija“, onih bezumnih, ultrasa Crvene zvezde. A da im ne bi završio direktno u grlu, hodnik je morao da se produži do tartan staze - nastavlja Blik.

MN Press
Hodnik Marakane

Bivši fudbaler Partizana Goran Obradović, koji je godinama igrao u Švajcarskoj za Servet i Sion, tvrdi:

- Goran Obradović, nekadašnja zvezda Serveta i Siona, odlično poznaje ovaj tunel. Odigrao je mnogo derbija sa beogradskim Partizanom na Marakani protiv Crvene zvezde: "Naravno da je razlika da li ćete izaći iz ovog tunela kao igrač JB ili Partizana. Na derbijima je pola stadiona za tebe. U slučaju JB imate ceo stadion protiv vas. Da li je hodnik zastrašujući? Pre svega dužina tunela povećava pritisak na igrače svakim korakom. Srce ti skoro padne u pantalone” - prenosi "Blik" reči nekadašnjeg srpskog centarfora.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike