Švajcarci provalili da Zvezda ima svog čoveka među "mladim momcima": Ovo je priča o igraču Jang bojsa!

04.10.2023

12:55

0

Autor: D. P.

Švajcarci znaju ko za koga navija

Švajcarci provalili da Zvezda ima svog čoveka među "mladim momcima": Ovo je priča o igraču Jang bojsa!
Jang bojs - Copyright Tanjug/AP

Švajcarski dnevnik "Berner cajtung" koji prati Jang bojs kao najvažniji sportski kolektiv iz lokala, tvrdi da će Crvena zvezda na večerašnjoj utakmici protiv žuti-crnih imati "svog čoveka" u protivničkoj ekipi.

Reč je o ofanzivnom vezisti Jang bojsa, Darijanu Malešu! Ovaj momak koji je letos stigao u Bern iz Bazela, srpskog je porekla, rođen u Lucernu 2001. godine.

Bio je igrač Đenove i Intera, ali se vratio u švajcarski fudbal po minute i iskustvo u profesionalnom fudbalu, što nije mogao da dobije u Italiji.

Tanjug/AP
Filip Ugrinić

Početkom ove godine bila je aktuelna priča da će promeniti dres reprezentacije i zaigrati za Srbiju, ali kako se to do danas nije dogodilo verovatno na kraju neće ni biti ništa od toga. Maleš je inače veliki navijač Crvene zvezde, čak je i prošle sezone proslavljao pobede košarkaša i fudbalera crveno-belih, a večeras će morati na "Rajku Mitiću" da zaigra protiv omiljenog kluba.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darian Males (@malesdarian)

 

To je i razlog zašto bi neko mogao da pomisli da će Zvezda imati svog čoveka:

- To je veoma posebna utakmica za Filipa Ugrinića i Darijana Maleša. Oni imaju srpske korene. Maleš, ofanzivac Jang bojsa, čak je odrastao kao navijač Crvene zvezde, ima prijatelje i rođake u Beogradu, one koji će ga u sredu prvi put videti kako igra na stadionu. On zna kakva će uzavrela atmosfera dočekati JB. "Srpski navijači su uvek tu svim srcem", kaže on. A trener Viki kaže "Nećemo da utišamo stadion. Ali važno je izvući pozitivnu energiju iz ove atmosfere" - piše "Berner cajtung".

 

 

Filip Ugrinić je dve godine stariji. Nastupa je za sve selekcije Švajcarske, osim za "A" tim.

Tanjug/AP
Filip Ugrinić

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike