Švajcarci dolaze u Beograd po osvetu, u sve su umešali i Ruse i Kosovo! Ponizili su nas tenkom i provokacijama!

03.10.2023

17:10

0

Autor: G. F.

Mediji, fudbaleri i funkcioneri ekipe Jang Bojs pamte meč iz 2019. godine

Švajcarci dolaze u Beograd po osvetu, u sve su umešali i Ruse i Kosovo! Ponizili su nas tenkom i provokacijama!
Navijači Crvene zvezde - Copyright MN Press

Prošlo je nešto više od četiri godine otkako su fudbaleri Crvene zvezde u Beogradu pobedili Jang Bojs i plasirali se u Ligu šampiona. Slavili su igrači i navijači crveno-belih plasman u elitu, a način na koji su to radili ostao je u sećanju i sutrašnjem rivalu.

Zbog toga se kroz medije, ali i najavu sutrašnjeg meča od strane igrača i funkcionera provlači jedna reč - osveta.

Ono što su videli i doživeli u vreloj beogradskoj noći 2019. godine i dalje ih žulja i boli. Odatle i naslov u tiražnom Bliku "Jang Bojs želi osvetu za skandal sa tenkom iz 2019.", a u tekstu stoji i objašnjenje.

Naravno, nije se radilo o tenku nego o prepravljenom oklopnom vozilu. Fudbaleri Crvene zvezde slavili su zajedno sa navijačima, bilo je pesme i paljenja baklji. E sad ono što je bio problem za Švajcarce je što su njihovi igrači morali da čekaju da se slavlje završi kako bi mogli u autobus i dalje svojim putem. A to je potrajalo više od sat vremena.

Pamti to i Saidi Janko, koji je tada bio u timu, a mogao bi i sutra da istrči na stadion Rajko Mitić.

- Dovezli su tenk na ulicu. Bilo je dosadno čekati nakon ispadanja iz Lige šampiona, a svi smo samo želeli da što pre odemo kući. Sada još više želimo osvetu i tri boda - rekao je Janko, a drugačije na sve gleda iskusni štoper Fabijan Lustenberger:

- Nema više želje za osvetom. Pre svega sam bio razočaran što nismo prošli dalje. Sada moramo do trećeg mesta, bez obzira na to da li smo pre četiri godine ispali ili ne.

O gostovanju u Beogradu pričao je i predsednik kluba iz Švajcarske Hans Peter Kinberger.

- Mi, zvaničnici kluba, smo morali da hodamo preko travnjaka do svojih sedišta. Zapravo to i nije problem, ali pomislite da to ne može biti istina! UEFA je obično dobro organizovana pa se začudite kako se ne poštuje pomno planirana procedura i sve se radi drugačije. To su stvari koje ne mogu tek tako da se banalizuju.

Član Uprave Jang Bojsa Kristof Špiher takođe je imao šta da kaže na tu temu.

- Nisu snosili nikakve posledice. Sada je tu nova šansa da im se na terenu odgovori!

I za kraj teksta Blik upućuje otrovne strelice ka srpskom šampionu i konstatuje da navijači Zvezde koriste tenk i vojne motive zbog kojih je UEFA dobijala žalbe sa Kosova, da Rusija politički podržava Srbiju, te da ruski naftna kompanija glavni sponzor Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike