Zvezdina deca napravila fantastičnu uvertiru – pale su nade Jang bojsa!

04.10.2023

19:46

0

Omladinci crveno-belih slavili su u Beogradu u meču drugog kola Lige šampiona za mlade

Zvezdina deca napravila fantastičnu uvertiru – pale su nade Jang bojsa!
Detalj sa meča omladinaca Crvene zvezde i Jang Bojsa - Copyright MN Press

Omladinska selekcija Crvene zvezde pobedila je u drugom kolu grupe G Lige šampiona za mlade ekipu Jang bojsa rezultatom 2:1 (0:0). Golove za srpski tim postigli su Novak Gojkov u 74. minutu i Jovan Mijatović u 86. minutu. Precizan za goste bio je Ugo Para u 90. Minutu.

Izabranici Nenada Milijaša su sjajno otvorili utakmicu i već u drugom minutu mogli da dođu do prednosti preko Nedeljkovića, čiji je udarac ukrotio Bajrami. Odličnu šansu za crveno-bele videli smo nakon prekida u osmom minutu, kada je Vukičević spustio loptu za Milosavljevića, čiji je udarac izblokiran, dok je na pravom mestu bio Mijatović, koji je šutirao sa ivice peterca, ali nedovoljno snažno da savlada golmana Jang bojsa.

Zatresla se i prečka Draškićevog gola u 20. minutu kada je Bomo gađao sa ivice kaznenog prostora, ali nije to obeshrabrilo fudbalere crveno-belih koji su nastavili da napadaju. Do kraja poluvremena je ponovo Mijatović bio u centru pažnje koji se lavovski borio sa štoperima gostiju koji su isključivo uz prekršaje mogli da ga zaustave, ali su Jang bojsi u 45. minutu imali izglednu priliku, kada je kapiten Vukičević sa gol linije uspeo da interveniše.

Odmah na startu drugog poluvremena su izabranici Nenada Milijaša stvorili novu priliku, te je u 48. minutu Nedeljković pronašao Maksimovića, koji je zatresao spoljni deo mreže. Visio je gol u vazduhu, a onda je usledila najlepša akcija na meču i pogodak Novaka Gojkova u 74. minutu. Tada su kombinovali Maksimović, Mijatović i Nedeljković, koji je hirurški preciznim pasom pronašao Gojkova na drugoj stativi, a potonji zakucao loptu u praznu mrežu.

Dokazao je Mijatović koliko je ubitačan u 86. minutu kada je Oguvidea "odneo" i pokupio loptu, a zatim i obišao Bajramija te rutinski pogodio mrežu rivala, koji je počasni pogodak postigao u nadoknadi vremena preko Pare čime je postavljen konačan rezultat.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike