U Zvezdinoj sezoni za zaborav, Bošković i Bogavac nakratko "upalili svetlo"! Na današnji dan odigran 120. večiti derbi (FOTO, VIDEO)

20.04.2023

08:32

0

Autor: D. N.

Bilo je i koškanja u kojem su učestvovali Vidić i sadašnji šef struke Partizana Duljaj

U Zvezdinoj sezoni za zaborav, Bošković i Bogavac nakratko "upalili svetlo"! Na današnji dan odigran 120. večiti derbi (FOTO, VIDEO)
Copyright MN Press

I danas ćemo vas podsetiti na još jedan "večiti derbi". Tačno pre 20 godina je odigran 120. prvenstveni okršaj između Crvene zvezde i Partizana. Igralo se na stadionu crveno-belih, rezultat je bio 2:0, a strelci su bili Branko Bošković i Dragan Bogavac.

Ova pobeda je bila samo uteha u sezoni za zaborav kada pričamo o crveno-belima. Jer pobeda nad najvećim rivalom se uvek pamti. Iako je Zvezda ubedljivo slavila u pomenutom derbiju, na kraju sezone, titula je ubedljivo pripala Partizanu, a razlika je bila čak 19 bodova. Crno-beli predvođeni Lotarom Mateusom su osvojili 89, a crveno-beli na čijoj klupi bio Zoran Filipović 70.

Do kraja sezone, Zvezda je izgubila i od Zete, kao i od Hajduka iz Kule.

U skladu sa tadašnjom situacijom, pričao je i Bošković.

- Igrali smo pod velikim pritiskom. Ne u smislu da ćemo pobedom spasiti sezonu, već da vratimo veru ljudima koji vole ovaj klub. Igrali smo koliko za nas, toliko i za njih, i njima posvećujemo pobedu - kazao je nakon 120. "večitog derbija".

Ali vratimo se utakmicu koja je odigrana pred oko 30 hiljada navijača.

Zvezda je povela zahvaljujući tandemu Bogavac - Bošković. Omaleni napadač je prošao po desnoj strani, zatim "izlomio" Tariba Vesta i centrirao. Bošković je glavom savladao Radišu Ilića.

Kao i uvek, derbi je sa sobom nosio tenziju. Tako da je došlo do sukoba između Igora Duljaja i Nemanje Vidića, zbog prethodnog prekršaja Danka Lazovića nad Nenadom Kovačevićem, ali se sve brzo smirilo.

MN Press
 

U 53. minutu postavljen je konačan rezultat. Sadašnji šef struke Partizana, Duljaj je šutirao, ali je pokušaj izblokiran. Marjan Marković je uputio dugačak pas daleko na polovinu Partizana. Loptu je sačekao Bogavac i savladao Ilića.

Pred sam kraj bilo je i incidenata na južnoj tribini. Grobari su lomili i palili stolice, pa je intervenisala žandarmerija.

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Marković (od 75. M. Dudić), Bratić, Vidić, Vitakić, Mladenović (od 74. Milovanović), Gvozdenović, Kovačević (od 83. Krivokapić), Bošković, Bogavac, Pjanović

PARTIZAN: R. Ilić, Malbaša, Vest (od 66. Ćirković), Savić, Bajić, Duljaj, S. Ilić, Vukić, Trobok, Iliev, Lazović (od 46. Delibašić)

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike