Zvezdaše i dalje boli ovaj meč! Spektakl Delija, Donaldova golčina za 1:0, a onda je Kanga napravio glupost nad glupostima! (FOTO, VIDEO)

02.08.2023

06:52

0

Autor: D. N.

Kasnije, crveno-beli su se susreli sa Sasuolom, koji su ih definitivno izbacili iz UEFA takmičenja

Zvezdaše i dalje boli ovaj meč! Spektakl Delija, Donaldova golčina za 1:0, a onda je Kanga napravio glupost nad glupostima! (FOTO, VIDEO)
Copyright MN Press

Tačno na današnji dan, pre sedam godina odigrana je utakmica koja i dan-danas boli navijače Crvene zvezde. U revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u Beogradu, posle 120 minuta bolji je bio Ludogorec. Ovaj meč, između ostalog će ostati upamćen i po koreografiji Delija, ali i crvenom kartonu Gelora Kange.

Posle toga, crveno-beli su odigrali dvomeč sa Sasuolom u plej-ofu Lige Evrope, ali je to ujedno bio i kraj u UEFA takmičenjima. U prvom meču u Italiji je bilo 3:0, a u revanšu u Beogradu nedovoljnih 1:1.

Ali vratimo se utakmici sa Bugarima. Kao što je rečeno, uvod je bio spektakularan, uz koreografiju, a sa tribina beogradske "Marakane" odjekivalo je "Pukni zoro...". Takođe, u loži je bio i Dejan Stanković koji je nekoliko sezona kasnije seo i na klupu.

MN Press
 

Očekivanja su bila velika, s obzirom da je ranije u Razgradu bilo 2:2, zahvaljujući golovima Aleksandra Kataija i Gelora Kange koji i sada igraju za Zvezdu. Tako da se u revanš ušlo sa povoljnim rezultatom.

I meč je počeo dobro, pošto je Mičel Donald dobio loptu na "poklon" i "raspalio sa više od 20 metara. Zvezda je povela sa 1:0 i u 17. minutu imala rezultat koji je vodi dalje. Ali sve je brzo anulirano, pošto je Kafu (strelac i u prvom meču) napravio slalom između nekoliko fudbalera Zvezde i poslao loptu pod prečku Damira Kahrimana. Bilo je to u 24. minutu.

U narednim minutima, nova uzbuđenja. Ludogorec je preokrenuo, pošto je Vanderson šutirao sa 20-ak metara, a lopta je prošla ispod ruke Kahrimanu. Poveo je sa 2:1, ali je onda i ostao bez igrača. U samo nekoliko minuta, Igor Plastun je dobio dva žuta kartona, pa je Zvezda bila sa fudbalerom više.

Ali tada, Kanga pravi veliku glupost. Kada je sudija, Italijan Luka Banti odsvirao kraj prvog poluvremena, Gabonac je odgurnuo jednog od protivničkih igrača i dobio direktan crveni karton.

Pa je ostatak utakmice proveo gledajuću meč u trenerci, sa strane.

MN Press
 

Tako da je Zvezda u nastavak ušla sa minusom u golovima, kao i sa egalom u broju fudbalera.

U 62. minutu, nova euforija na beogradskoj "Marakani". Ugo Vijeira je iznudio penal, koji je uspešno realizovao Luis Ibanjez. Nije bilo novih golova do kraja drugog poluvremena, ali su sve nade zvezdaša ugašena u roku od samo pet minuta.

Vanderson koji je te avgustovske večeri bio Zvezdin "dželat" bio je strelac i u 92. i 97. minutu. I tada je bilo jasno da je evropski put crveno-belih tada bio i završen.

Pogledajte i najzanimljivije detalje.

Crvena zvezda - Ludogorec 2:4 (2:2, 1:2)

(Donald 17, Ibanjez 62 - Kafu 24, Vanderson 40, 92, 97)

Stadion: “Rajko Mitić” - 50.000 gledalaca

Sudija: Luka Banti

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Cvetković, Rendulić, Fibel, Ibanjez, Donald, Le Talek (od 105. Ristić), Kanga, Mouče (od 58. Ruiz), Srnić (od 53. Vijeira), Katai.

LUDOGOREC: Stojanov, Minev, Plaštun, Moti, Natanel, Kaseru (od 46. Palomino), Đakov, Marselinjo (od 101. Saša), Abel, Vanderson, Kafu (od 70. Vura).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike