Duljaja zabolele uvrede sa tribina: Nemojte da mi dirate pokojnog oca, Partizan i moje igrače!

01.09.2023

00:07

0

Autor: A. Š.

Trener crno-belih bio prilično emotivan u jednom delu konferencije za medije posle beogradskog poraza od Nordšelanda

Duljaja zabolele uvrede sa tribina: Nemojte da mi dirate pokojnog oca, Partizan i moje igrače!
Igor Duljaj - Copyright Printscreen/YouTube/FK Partizan

Partizan ove jeseni neće biti deo evropskog karavana. Grupna faza Lige konferencija ostala je nedostižna za tim Igora Duljaja, koji se u plej-ofu najmlađeg UEFA klupskog takmičenja propisno obrukao u dvomeču protiv Nordšelanda.

Posle „petarde“ u Danskoj, crno-beli su poraženi i u beogradskom revanšu (1:0), posle kojeg je trener Valjka istakao da je rival mnogo toga rešio već u prvom meču.

- Već sam nekoliko puta rekao, način na koji izgubiš je ono glavno. Oni su puno kvalitetniji tim od nas, to su pokazali u oba meča. Koliko god mi danas da smo hteli da ispravimo neke greške, bilo je veoma teško. Imaju puno brzih igrača u svojim redovima, tačno znaju šta rade… U jednoj ovakvoj atmosferi, videli ste da smo jedan dobar deo utakmice bili bez energije, iz mnogo razloga. Takva je atmosfera oko nas, pokušaću na neki način igrače da oporavim za ono što nas očekuje u nedelju, ali ne smemo da se zavaravamo, ovo je jedan odličan tim – rekao je Duljaj.

Iako je većim delom meča u Humskoj delovalo da igrači Partizana jedva čekaju njegov kraj, mladi strateg veruje da su njegovi igrači imali želju.

- Međutim, ako te ne krene na početku, ako nemaš veći deo navijača koji mogu da te pokrenu… Nažalost, i ja sam danas podlegao nekim provokacijama. Jer, ne mogu da slušam da neko konstantno vređa igrače. To je mnogo ružno, jer u toj ekipi imate i mlade momke kao što je Trifunović, i on treba da se razvija u takvoj jednoj atmosferi da neko veđa. Ružno je bilo i sa moje strane, i ja se iskreno izvinjavam prvenstveno onim ljudima koji su vaspitani i kulturni, što sam nekulturno odreagovao, ali sam na neki način rekao „Ljudi, ostavite više ove momke na miru“. Još jednom se izvinjavam, to nije primereno za trenera Partizana.

A onda se Duljaj umalo rasplakao… Zadrhtao mu je glas, stegla se knedla u grlu…

- To su počeli tekstovi, besplatni kolači, burek… Ja sam veoma osetljiv na takve stvari. Mnogi ne mogu da me izbace iz takta što se tiče vređanja na nacionalnoj osnovi, kao što je danas bilo, toga sam se naslušao mnogo puta u životu. Ali, kada kažete burek, to je asocijacija na najboljeg čoveka od svih Duljaja, to je moj otac, koji nije živ. I to je jedina stvar koja mene može da izbaci iz takta. Sve možete da dirate, ali nemojte da mi dirate oca, Partizan, moje igrače… Možete da pričate „ne znaš ništa, nisi ti za ovaj posao, odlazi“, ali to stvarno nije lepo.

Nekadašnji Partizanov motorino još veruje da može da upravlja Valjkom.

- Da vidimo šta će klub da kaže, sportski sektor, oni mogu da odluče o mojoj sudbini. Nisam vezan za stolicu, nisam zalepljen za nju, da je neću nikome dati. Pre ili kasnije će doći do rastanka, ali dokle god imam osećaj da igrači veruju u ono što radim ja ću ostati. Ako sportski sektor misli drugačije, sve ono što je u interesu kluba ja ću učiniti. Niko nije veći od kluba, ali daleko od toga da se predajem. Imamo izuzetno važnu utakmicu u nedelju pred pauzu koja nas očekuje, uvek je jutro pametnije od večeri – zaključio je Igor Duljaj.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike