Protest "grobara" protiv uprave FK Partizan: "Vazura mora da ode, oko toga nema kompromisa" (FOTO/VIDEO)

31.08.2023

20:35

0

Svima je muka od uprave, idu ka radikalizaciji protesta

Protest "grobara" protiv uprave FK Partizan: "Vazura mora da ode, oko toga nema kompromisa" (FOTO/VIDEO)
Protestna šetnja "grobara" - Copyright 24sedam/Dejan Petković

Navijači fudbalskog kluba Partizan organizovali su protestnu šetnju protiv uprave crno-belih, tačnije generalnog direktora Miloša Vazure, sive eminencije kluba.

Oni su se okupili na Terazijama, a onda su popalili baklje i "dimove" i uz transparent "Odgovornost" se prošetali do stadiona.

Tamo su bili u više grupa, a jedan od njih je kratko rekao: 

Dosta lopovluka, kumovskih kombinacija, znamo vas sve imenom i prezimenom. Oni odlaze, broje svoje poslednje dane, mi moramo ostati ujedinjeni jer samo tako možemo da ubrzamo njihov odlazak. Klub se mora vratiti pravim partizanovcima, potreban je kompletan reset. Danas ozvaničavamo pobedu, nema više vremena da se trpi samovolja i bahatost, vreme je da im stanemo na put i da nikad više ne dozvolimo da nam ovakvi vode klub. Vazura mora da ode, oko toga nema kompromisa.

Posle toga se grupa razdvojila na dve strane. 

Ispod možete pratiti kako je bilo na protestu u blogu:

Ovako je bilo ispred službenih prostorija Partizana:

- Kolona stala ispred SKC-a, na 100 metara dalje se nalazi policijski auto. Međutim, neki od pripitih navijača prete prolaznicima što snimaju kolonu. Kolona je prilično dugačka, u njoj je više hiljada ljudi. Početak je kod Slavije, kraj je kod Predsedništva.

- Počela je protestna šetnja oko 5.000 "grobara", uz baklje i dimne "bombe". Na čelu kolone je ogroman transparent "Odgovornost".

- Sad već ima 3.000-4.000 ljudi, ispunjen je plato ispred Terazijske cesme, zaustavljen je saobraćaj u Kralja Milana u oba smera. Policija je prisutna u znatno manjem broju nego što je to slučaj u ovakvim prilikama

- Tu je i najtrofejniji trener KK Partizan, Duško Vujošević: 

- Ovako je to izgledalo:

- Počinje protestna šetnja. Pre toga je počelo skandiranje i pevanje:

24sedam/Dejan Petković
 

- Okupljeni ne pevaju ništa i ne skandiraju ništa.

- Traje okupljanje kod Terazijske česme. Okupilo se nešto više od 1.000 ljudi za sada.

- Najavljena je protestna šetnja.

- Ovako je izgledao poziv "grobara": 

Grobari, navijači Partizana, ljubitelji fudbala,

Nemamo prava da budemo ljuti na igrače Partizana! Pobede i porazi  su sastavni deo fudbala a i života generalno. Da je prijatno, nije ni malo! Da smo besni i ogorčeni, jesmo, do srži!

Adresa na koju treba usmeriti sav bes je uprava fudbalskog kluba Partizan. Oni su apsolutni krivci za položaj kluba i stanje u njemu. Poraz od 5:0 nije ni prvi ni poslednji koji ćemo doživeti ali se diletantskom načinu vođenja kluba mora stati na put!

Pozivamo sve navijače Partizana da nam se pridruže na protestnom skupu i šetnji koju ćemo organizovati 31. 8. pre revijalne revanš utakmice protiv Nordšelanda u Beogradu.

Skup je kod Terazijske česme u 18 časova nakon čega ćemo prošetati do stadiona JNA i jasno reći šta mislimo o upravi kluba.

Probudite se, aktivirajte se, dogorelo je!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike