Ovakav Partizan i nije za Evropu! Crno-beli nisu dorasli ni za treći rang takmičenja! (FOTO/VIDEO)

31.08.2023

22:51

0

Autor: A. Š.

Danski tim slavio je u oba meča plej-ofa za treće po jačini UEFA klupsko takmičenje

Ovakav Partizan i nije za Evropu! Crno-beli nisu dorasli ni za treći rang takmičenja! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Putuj Evropo i nemoj čekati na Partizan! Jer, ovakav kakav je u ovom trenutku, nijednim segmentom ne zaslužuje da bude tvoj deo. Početak sezone dao je, očigledno, lažnu sliku mogućnosti Duljajevog Valjka, kojeg je Nordšeland razmontirao do poslednjeg šrafa i ostavio ga bez učešća u grupnoj fazi Lige konferencija za ovu sezonu.

Posle 5:0 na svom terenu prošle nedelje, Danci su savladali Partizan i u večerašnjem revanšu na polupraznom stadionu u Humskoj - 1:0.

Puca Partizan po svim šavovima. Godine nebrige o interesima kluba predsednika u ostavci Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure, urušile su posrnulog giganta sa Topčiderskog brda gotovo do neprepoznatljivosti. 

Ništa od "partizanskog duha" nije ostalo na i oko stadiona u Humskoj, koji u svojoj sedam decenija dugoj istoriji ne pamti tužnu sliku kao ovu što je večeras viđena. Bez organizovane navijačke podrške sa južne strane, sa više nego polupraznim tribinama i sa igračima koji su tek na mahove pokazivali želju, ako ništa, onda barem da se iskupe za jednu od najvećih blamaža u klupskoj istoriji doživljenu prošlog četvrtka.

Da Partizan ima 11 Kristijana Belića druga bi se pesma pevala oko Humske. Borbeni vezista, kao i nebrojano puta dosad, jedini se istinski trudio da Valjak ubaci u kakav takav ritam i zbog toga je na kraju nagrađen ovacijama i skandiranjem njegovog imena sa tribina. Nažalost po Igora Duljaja i navijače Partizana, većina ekipe upala je u kovitlac svih problema koji su se nadvili nad crno-belom stranom Topčiderskog brda, pa na kraju ovog dvomeča mogu da budu i zadovoljni što je on završen ukupnim porazom 6:0.

Što se tiče same utakmice u Humskoj, malo toga ima se za prepričati. Nordšeland prepustio posed lopte crno-belima, koji oni nisu umeli konkretnije da iskoriste. S druge strane, Danci su strpljivo čekali svoju šansu iz kontranapada, i jednu takvu su dočekali na isteku pola sata igre, kada je Osman matirao Jovanovića.

Od Partizana nije viđeno ništa. Crno-beli kao da su jedva čekali kraj meča samo kako bi ostavili iza sebe neuspeli pokušaj da se domognu evropske jeseni, a otužnu sliku samo je upotpunio potpuno bespotrebni direktan crveni karton Nemanje Nikolića u 82. minutu susreta.

BLOG UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90. MINUT - Igraće se četiri minuta nadoknade.

82. MINUT - Crveni karton dobio je Nemanja Nikolić!

73. MINUT - Šansa za Partizan. Nikolić je proigrao Kalulua, ovaj je iskosa sa desne strane pokušao da lobuje golmana Nordšelanda, ali je lopta prošla pored stative.

68. MINUT - Na momenat su crno-beli živnuli, zaličilo je na momenat da bi konačno mogli nešto konkretnije da urade pred golom gostiju, ali je nalet brzo splasnuo. Nikolić menja Saldanju.

60. MINUT - Meč je završen za Kanutea i Severinu, na terenu su Šćekić i Kalulu. Menjaju i gosti, Hansen je izašao, a u igri je Jensen Abu.

54. MINUT - Apsolutno ništa vredno pomena se nije dogodilo u prvih 10 minuta nastavka meča.

46. MINUT - Obojica trenera napravili su po dve izmene. Zahid i Trifunović zamenili su Meniga i Natha u ekipi Partizana. Kod gostiju Askone je zamenio Tverckova, a Osman je mesto na terenu ustupio Harderu. 

MN Press
 

PRVO POLUVREME

45. MINUT - Još jednom je šutirao Natho, ovoga puta bolje nego na početku meča, ali je golman Danaca bio dobro postavljen i uspeo je sa sačuva mrežu.

38. MINUT - Previše prostora imaju gosti u poslednih 10-ak minuta i to maksimalno koriste. Srećom po crno-bele i za razliku od prvog meča, izostaje im bolja završnica.

30. MINUT - GOL! Vode Danci, iskupio se Osman. Pukla je odbrana Partizana po levoj strani, lopta je prošla kroz ceo kazneni prostor, a na drugoj stativi je ofanzivac gostiju uklizao i poslao je u mrežu.

28. MINUT - Mnogo sreće za Partizan. Iz totalne ofanzive Valjka, sevnula je kontra gostiju. Osman je izašao jedan na jedan sa Jovanovićem, šutirao je pored njega, ali je lopta prošla tik pored stative.

23. MINUT - Saldanja je dobio žuti karton zbog simuliranja u kaznenom prostoru. Malo toga je viđeno od Danaca dosad, uglavnom su fokusirani na pokušaje da Partizan ugroze iz kontranapada.

16. MINUT - Tražili su penal crno-beli, ali je glavni arbitar dobio potvrdu iz VAR sobe da je doneo pravu odluku kada je rekao da se igra nastavi.

9. MINUT - Prvi pokušaj na meču imao je Natho. Šutirao je Izraelac iskosa sa desne strane, ali golman gostiju nije imao težak zadatak.

MN Press
 

7. MINUT - Relativno je mirno na otvaranju meča, bez ikakvih uzbuđenja.

1. MINUT - Meč je počeo.

- Da Partizanov stadion neće biti put znalo se zbog bojkota južne tribine, ali i UEFA je sankcionisala crno-bele posle Sabaha, zatvaranjem više od polovine stadiona.

24sedam/D. P.
 

- U 18 časova u centru Beograda počeo je protestni skup "grobara". Oko četiri hiljade navijača potom je krenulo u šetnju do stadiona, a naš izveštač je bio na licu mesta.

- Turbulentno je u Humskoj već neko vreme, a kulminacija je usledila ostavkom dosadašnjeg predsednika Milorada Vučelića.

- Na dan revanša sa Nordšelandom, generalni direktor crno-belih Miloša Vazura pričao je o daljim koracima u izboru novog prvog čoveka kluba.

- Ni večeras Partizan, kao i u prethodnom kolu protiv Sabaha, neće imati organizovanu navijačku podršku sa južne tribine. Umesto na svom mestu, najtvrđe jezgro "grobara" održalo je protestnu šetnju protiv klupskog rukovodstva. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike