Zvezda broji milione i čeka novi priliv novca! Evo koliko su crveno-beli zaradili od UEFA i to pre grupne faze!

31.08.2023

11:03

0

Autor: A. S.

Fine parice stižu na Marakanu

Zvezda broji milione i čeka novi priliv novca! Evo koliko su crveno-beli zaradili od UEFA i to pre grupne faze!
Fudbaleri Crvene zvezde - Copyright FK Crvena zvezda

Čekali su navijači Crvene zvezde celo leto dan kada će saznati rivale u grupnoj fazi Lige šampiona, što će se konačno dogoditi danas.

Prvi put u istoriji domaćeg prvenstva, šampion se direktno plasirao u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja, a tu čast imaju fudbaleri Crvene zvezde.

Žreb za grupnu fazu održaće se danas, od 18 sati u Monaku, a Delije sa velikim nestrpljenjem čekaju imena timova koje će dočekati na svojoj Marakani.

Jasno je, koliko su dugo želeli i čekali, najveći stadion u Srbiji, biće ispunjen za svaki meč, pa će i klub dodatno profitirati.

Ali, i do sada su već inkasirali ozbiljnu sumu novca.

Naime, ono što je do sada poznato, crveno-beli su zaradili lepu sumu od osnovnog dela koji pripada klubovima na osnovu plasmana u Ligu šampiona i desetogodišnjeg koeficijenta.

Ove sezone, taj osnovni deo iznosi 15.640.000 evra, što morate priznati i nije reč o velikoj sumi ako ste Mančester Siti, ali za crveno-bele to su itekako "fine pare". Takođe, tu sada slede i dodatna nagrađivanja. Pravilo UEFA je da najslabiji po desetogodišnjem koeficijentuu evropskim takmičenjima od 32 učesnika Lige šampiona dobije 1.137.000 evra, što kada se sve preračuna pokazuje da su crveno-beli do sada zaradili 23.599.000 evra. 

Naravno, ni tu nije kraj. U zavisnosti od daljih rezultata, ta suma može da raste.

Prvi po zaradi u ovoj sezoni, na osnovu desetogodišnjeg plasmana od UEFA, su fudbaleri Real Madrida. Na Santjago Bernabe stiže 52.024.000 evra.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike