Voždovac šokirao Zvezdu! Nije šampion mogao da stigne minus 3! (FOTO - VIDEO)

26.08.2023

20:59

1

Autor: D. N.

Domaćin je iznenadio šampiona pošto je već posle 44. minuta vodio sa 2:0

Voždovac šokirao Zvezdu! Nije šampion mogao da stigne minus 3! (FOTO - VIDEO)
Copyright MN Press

Malim beogradskim derbijem nastavljeno je peto kolo Superlige, a Voždovac je pobedio Crvenu zvezdu sa 3:2 i tako naneo prvi ovosezonski poraz braniocu titule. Na drugoj strani, tim sa Dušanovca je i dalje neporažen, a učinak je 2-3-0.

I još malo statistike, Zvezda je izgubila prvi put u Superligi još od oktobtra 2021. godine, kada je poražena u Surdulici. Voždovcu je ovo peta pobeda nad Zvezdom u 31. međusobnom okršaju. Uz to vas podsećamo, da su crveno-beli pod vođstvom Miodraga Božovića 2017. godine baš na "krovu" protiv Voždovca poraženi istim rezultatom, posle čega su izgubili svaku šansu da osvoje titulu.

Šef struke Zmajeva Marko Savić je u najavi rekao da prvak Srbije ima i mane, i da će pokušati da ih iskoristi. I tako se ispostavilo, pošto su sva tri gola bila posledica grešaka defanzivaca, Miloša Degeneka, Srđana Mijailovića i Aleksandra Dragvovića. Mada, ne sme ni da se zanemare odlične reakcije Borisava Burmaza, Mihajla Neškovića i Danila Teodorovića. Golovi su bili veoma efektni.

Posle tih 3:0, golove su dali rezervisti Milan Rodić i Gelor Kanga (iz penala), ali nisu uspeli da nadoknade minus koji je "trajao" od 61. minuta.

Zvezda je u duel sa komšijama ušao sa epitetom favorita i četiri pobede, uz gol razliku 16:1. A večeras je primila čak tri za samo 61 minut. I to prvi već na samom početku, kada je Zvezdino dete Burmaz iskoristio grešku Degeneka i kaznio Glazera. Ipak, nije se radovao pošto se "školovao" u Ljutice Bogdana.

Usledio je gol i Neškovića, koji je protiv Mijailovića rešio situaciju jedan na jedan, poslavši loptu u dalji ugao Glazera. I na poluvremenu je bilo velikih 2:0 za domaćina, da bi Teodorović povećao na 3:0. Oteo je loptu Dragoviću, a onda rutinski lobovao Izraelca. Inače, upravo je Teodorović zamenio Burmaza.

U nastavku, Bahar je šansu dao Rodiću i Kangi i ispostavilo se da su oni bili strelci. Uz to, Gabonac je bio i asistent.

MN Press
 

Ipak, ti golovi nisu bili dovoljni, a pred kraj je bilo i nervoze na obe strane. Gosti su gubili, a domaćin je mogao da ostane bez tri boda. Ipak, nije to bilo ništa što sudija Stanko Ostraćanin nije mogao da iskontroliše.

Uz to, sudijsku nadoknadu Voždovac je odradio sa igračem manje pošto je Vukašin Đurđević na gol liniji zaustavio šut Pitera Olajinke, pa mu je Ostraćanin pokazao direktan crveni. Ali tih osam minuta nije bilo dovoljno za potpuni preokret.

U sledećem kolu Zvezda čeka Novi Pazar, a Voždovac gostuje Napretku. Pre toga, u četvrtak (18.00), Zvezda će saznati imena protivnika u grupnoj fazi Lige šampiona. Tako da ovaj poraz i nije bio neka uvertira.

Takođe, Bahara može da brine što je njegov tim izgubio od najmlađe ekipe u Superligi, kao i greške najiskusnijih. Uz to, Žan Filip Kraso je stao na pet golova i nikako da krene sa novim pogocima, a Osman Bukari je danas samo promašivao okvir gola, iako je pokušavao nekoliko puta iskosa, posle prodora.

 

BLOG UŽIVO

Kraj drugog poluvremena, 3:2

90. minut+7: Mijailović sa distance, ali slabo. Lak posao za Katića.

Igraće se još osam minuta.

90. minut+1: GOL! Kanga siguran sa bele tačke. Sada je 3:2.

89. minut: Penal za Zvezdu. Đurđević dobija crveni jer je rukom zaustavio loptu na gol liniji. Šutirao Olajinka, a pre toga opsada gola Katića.

86. minut: Zbog starta Rodić dobija žuti karton.

84. minut: Bahar menja opet. Umesto Stamenića Šljivić.

83. minut: Menja Savić. Nešković i Zečević izlaze. Ulaze Stoisavljević i Lukić.

Ne prolazi kombinacija Lučića i Olajinke.

81. minut: Umalo Rodić sa ivice kaznenog. "Raspaljuje" levicom, ali ipak zamalo preko gola.

79. minut: Stamenić traži saigrače u kaznenom sa leve strane, ali ne nalazi nikog. Lopta ide u prazno.

75. minut: GOL! Rodić smanjuje na 3:1.

Iskusni defanzivac i danas rezervista pogađa glavom posle kornera Kange.

74. minut: Kabić umesto Krasoa.

70. minut: Bukari traži Krasoa, Zečević interveniše i korner za Zvezdu. U nastavku akcije Kraso izblokiran, a onda pokušava i Dragović koji je neprecizan.

Novi apel spikera da navijači ne koriste pirotehniku.

62. minut - U Voždovcu umesto Mitrovića Vascuk i umesto Novevskog Vujanović. U Zvezdi umesto Mitrovića Mijatović.

61. minut: GOL! Sada je 3:0 za Voždovac! Strelac Teodorović.

Velika greška Dragovića. Rezervista kreće ka golu Glazera i lobuje ga. Ponovo je kažnjena greška iskusnih defanzivaca Zvezde. Pre toga, Degeneka i Mijailovića.

58. minut: Lučić se kliza i ne uspeva da zahvati loptu na nekoliko metara od gola Katića. Bilo bi opasno da je šutirao.

55. minut: Teodorović umesto Burmaza, napadač umesto napadača. 

54. minut: Pritisak Zvezde nastavljen. Lopta dolazi do Kange, koji takođe pokušava sa 15-ak metara, ali neprecizno.

53. minut: Gužva u kaznenom Voždovcu. Lučića zaustavljaju na 15-ak metara, lopta na kraju dolazi do Krasoa koji šutira. Hvata Katić pošto šut nije bio jak, a i lopta išla u njega.

52. minut: Rodić traži Stamenića, ali ne uspeva glavom da zahvati loptu.

49. minut: Ostraćanin na kratko prrekida meč zbog bakljade Delija. Meč ubrzo nastavljen pošto se dim razišao.

MN Press
 

 

46. minut: Katić brani pokušaj Mitrovića.

Izmene u Zvezdi. Na terenu Kanga i Rodić. Izašli Kangva i Degenek. Savić ne menja za razliku od Bahara.

U utakmici u Bačkoj Topoli golom Mirčevskog TSC pobedio IMT

Kraj prvog poluvremena, 2:0

45. minut+3 - Mitrović posle kornera, ali nije precizan.

Nadoknada od tri minuta, kaže sudija Ostraćanin.

44. minut - GOL! Nešković i Voždovac vodi sa 2:0.

Situacija jedan na jedan sa Mijailovićem. Ulazi u kazneni, na kratko zastaje, namešta se i sa leve strane šalje loptu u dalji ugao gola Glazera.

Podsetimo, u dosadašnje četiri utakmice primila samo jedan gol. Večeras, za 45 minuta čak dva.

43. minut - Lučić ne koristi zicer. Olajinka mu servira loptu kao na tacni. Sa nekoliko metara Lučić je morao da pogodi. Ipak, šalje loptu pored gola. Ni sam ne može da veruje šta je promašio.

Katić posle toga dobija žuti karton.

42. minut: Dragović do Mitrovića koji snažno šutira sa 18 metara. Ipak, ne toliko težak posao za dobro postavljenog Katića. Hvata loptu.

38. minut: Prečka Olajinke posle centaršuta Kangve sa leve strane. Napadač iz Nigerije sam na nekoliko metara, Katić savladan, ali ipak ima sreće. Ostaje 1:0.

36. minut: Bukari pokušava po desnoj strani da prođe, ali mu plan kvare defanzivci Voždovca. Stamenić gubi korak i pravi faul u napadu.

31. minut: Četvrti korner za Voždovac. Brani se Zvezda, samo na kratko. Ipak, ubrzo i aut za goste.

29. minut: Posle kornera, Kangva centrira sa leve strane, ali Katić hvata na drugoj stativi.

28. minut: Slobodan udarac za Zvezdu. Šutira Kraso sa 20-ak metara. Pogađa Neškovića u glavu i korner. Pre toga ukazuje se pomoć na kratko.

23. minut: Posle kornera Kangve, lopta dolazi do Lučića koji šutira snažno sa ivice kaznenog prostora, ali preko gola. Nije bilo potrebe da Katić interveniše.

MN Press
 

20. minut: Ponovo Bukari sa desne strane, ali opet nije precizan.

18. minut: Sada Bukari pokušava. Snažno sa desne strane, ali neprecizan. Sada je Degenek centralni štoper. Mijailović ide desno.

16. minut: Jočić sa desne strane, ali Glazer brani. Zvezda u podređenom položaju, odnosno domaćin mnogo opasniji.

15. minut: Stamenić sa 25 metara, snažno, ali ipak pored gola. Baca se Katić za svaki slučaj.

13. minut: Matić dobija žuti karton zbog povlačenja za dres Bukarija.

12. minut: Nešković traži Burmaza na drugoj stativi. Stamenić oprezan i glavom izbacuje u korner. Zvezda je pod velikim pritiskom. To ove sezone i nismo gledali. Ne staje tim Marka Savića posle vođstva.

MN Press
 

5. minut: GOL! Voždovac vodi sa 1:0. Strelac Burmaz. Zvezdino je dete, pa se ne raduje pogotku.

Greška Degeneka koju posle tri pasa Zmajeva Burmaz kažnjava snažnim udarcem pod prečku nemoćnog Glazera. Prvi put ove sezone, Zvezda gubi.

4. minut: Još nema šuta ka golovima Katića i Glazera.

Počinje. Prvi sa centra kreće domaćin koji je u beloj opremi. Gosti u plavoj.

18.59 - Kapiteni su Katić i Dragović.

Inače, danas je deseta godišnjica stadiona u Zaplanjskoj.

MN Press
 

18.54 - Utakmica će uskoro početi.

Glavni sudija je Stanko Ostraćanin, a meč počinje u 19 časova.

Kao što se vidi, Bahar još ne može da računa na Kataija i Ivanića, koji se još nisu oporavili. Ali je sastav prvaka manje-više očekivan, a među starterima je ponovo tu Lučić. Mada to više nije iznenađenje.

U poslednjoj liniji biće trojka Degenek - Mijailović - Dragović.

Formacijski, to izgleda ovako

VOŽDOVAC: Katić, Đurđević, Damjanović, Zečević, Đuričić, Matić, Mitrović, Novevski, Jočić, Nešković, Burmaz.

CRVENA ZVEZDA: Glazer, Mijailović, Degenek, Dragović, Bukari, Kangva, Stamenić, Kraso, Mitrović, Lučić, Olajinka.

Poznate su i startne postave.

Printscreen/Superliga
 

Kao i rezerve

Printscreen/Superliga
 

 

Evo i najavnih reči šefova stručnih štabova.

- Za utakmicu sa Zvezdom spremamo se kao i za svaku drugu. Ipak, svesni smo snage i moći narednog rivala u odnosu na druge ekipe iz lige. Ali svaki tim ima svoje prednosti i mane, pa tako i crveno-beli. Mi nećemo odustati od naše filozofije, hoćemo da probamo da nametnemo svoj stil igre po čemu smo i postali prepoznatljivi.

Zvezda ne samo što je dugi niz godina šampion, već je veliko čudo kada ne uzmu sva tri boda. Njihov poslednji poraz retko ko i pamti, jer je od njega prošlo više od godinu dana. To su sve činjenice koje nama ne idu na ruku, međutim, u sportu se čuda dešavaju i mi verujemo da smo sposobni da uz povoljne okolnosti iznenadimo velikog favorita - kazao je Marko Savić.

- Upoznati smo sa činjenicom da je Voždovac najmlađa ekipa u Super ligi. Sastavili su tim od talentovanih i mladih igrača, ne samo onih koji su prošli Omladinsku školu Crvene zvezde, već i fudbalera iz drugih klubova. Voždovac je dobra ekipa koju krasi brzina, ali i ambiciozni pojedinci. Na mojim igračima je da nastave sa dobrim partijama i da razmišljaju o svojoj igri.

Utakmica protiv Voždovca će se razlikovati od prethodnih, s obzirom da ćemo igrati na veštačkoj podlozi. Svakako je to nešto novo za mene i celokupni stručni štab, ekipa će morati drugačije da igra. Međutim, znamo da se radi o novom terenu i verujem da ćemo imati dobre uslove za igru. Uvek pripremamo ekipu sa ciljem da dobro otvori utakmicu i bude potpuno spremna za sam početak. Ipak podjednako je bitno da se isti nivo zadrži i u drugom poluvremenu, ne samo zbog rezultata, već i zbog činjenice da nas očekuju utakmice u Ligi šampiona, gde je potreban visok intenzitet igre - rekao je Bahar.

 

Superliga, 5. kolo:

Petak

Radnički Niš - Radnički 1923 4:1

(Ilić 14, 48, Petrov 21, Mesarović 90+5 - Vidakov 54)

Subota

TSC - IMT 1:0

(Mirčevski 86)

Voždovac - Crvena zvezda 3:2

(Burmaz 5, Nešković 44, Teodorović 61, Rodić 75, Kanga 90+1p)

20.30 Mladost Lučani - Vojvodina

Nedelja

17.30 Novi Pazar - Železničar Pančevo

19.30 Čukarički - Radnik

19.30 Spartak - Napredak

19.35 Partizan - Javor

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike