Dovodi li Zvezda još igrača? Terzić je jasan: Ne jurimo nikog, ali bi dobro došli, nudi nam se zver od 33 godine

24.08.2023

12:47

0

Autor: P.K.

Generalni direktor šampiona Srbije pojasnio situaciju oko pojačavanja dominantnog tima

Dovodi li Zvezda još igrača? Terzić je jasan: Ne jurimo nikog, ali bi dobro došli, nudi nam se zver od 33 godine
Zvezdan Terzić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Crvena zvezda je veoma brzo "završila" tim za narednu sezonu. Ipak, moguća su još neka  pojačanja, ali nisu neophodna. Tako bar kaže generalni direktor Zvezdan Terzić, koji je u razgovoru za Sportski žurnal pojasnio situaciju.

Po njegovim rečima, Zvezda "ne juri nikoga jer ima dobar tim", no tri nova igrača na različitim pozicijama - štoper, zadnji vezni i napadač - bila bi dobra dopuna.

- Međutim, koliko je to dobro, toliko je i loše. Prvo, trošiće se novac na dovođenje tih igrača, na njihove plate i treća stvar: biće više nezadovoljnih igrača u svlačionici. Sada se negde iskristalisao najboljih 11, i dovođenje tri igrača, a imate derbi protiv Partizana, neko će morati na klupu, a očekuje da bude nosilac igre. I stvarno su svi ostavili dobar utisak. Imate 19. septembra start u Ligi šampiona, neka trojica će, ako dovedemo nove, morati na klupu u odnosu na sadašnji tim u kojem se već zna najboljih 11. Ja bih lično voleo da imamo jaču konkurenciju...

Terzić naglašava da neće dovoditi igrače "po svaku cenu", ali će odabrati one za koje se "poklope kockice". Ističe da Crvena zvezda ne ide za igračima, nego će delovati u skladu sa razumnim očekivanjima i odgovornim upravljanjem kluba.

- Nama se nudi fenomenalan igrač koji će sigurno pomoći Zvezdi, ali recimo je 90. godište, 33 godine ima i treba mu dati 1.200.000 platu i sigurno bi pomogao Crvenoj zvezdi. Da li nam to sada u ovom trenutku treba? Nije važno ime... Ne volim da trošim pare, ja volim da investiram pare. A kada dovodimo igrače koji su mladi, to je investicija. Pokušavamo da napravimo balans među igračima i koji će pomoći na terenu i da uzmemo neki bod u Evropi i stavimo u kasu – rekao je, pa nastavio:

- Ko mi garantuje da ćemo ako dovedemo sad tri-četiri igrača, da ćemo uzeti 3-4 boda više? Svaki bod je 1.100.000 evra. I moramo da vodimo balansirano politiku. Svesni smo da dovođenjem boljih, skupljih igrača, povećavamo šanse Crvene zvezde za bolje rezultate u Ligi šampiona. Ali ti niko ne garantuje. Ali ako imaš loše igrače, to ti svakako garantuje da nećeš ništa uraditi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike