Zvezda ipak zadržala mladu nadu! Bio na pozajmicama, očekivalo se da ode, sad potpisao dugoročni ugovor!

23.08.2023

12:48

0

Autor: P.K.

Dolazi kao jedan od najboljih slovenačkih igrača

Zvezda ipak zadržala mladu nadu! Bio na pozajmicama, očekivalo se da ode, sad potpisao dugoročni ugovor!
Đurić sa Mijailovićem i Mrkelom - Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda se nije odrekla Andreja Đurića. Talentovani štoper i mladi reprezentativac Srbije produžio je ugovor na tri plus jednu godinu.

Đurić je imao priliku da "oseti" prvi tim, ali je više vremena proveo na pozajmicama – prvo u Grafičaru, a posle u Domžalama.

Ipak, momak koji u septembru puni 20 godina bio je presrećan što je potpisao novi ugovor.

- Najsrećniji sam čovek na svetu. Izuzetno mi je drago što produžavam ugovor sa Zvezdom i nadam se da ću se izboriti za mesto u timu, uz želju da ostanem tu. Već sam debitovao i sada su snovi malo veći, tiču se trofeja, derbija, prvog gola i nadam se da ću to sve ispuniti. Trenirao sam sa ekipom, svi saigrači su srećni što me ponovo vide, poželeli su mi dobrodošlicu i hvala im na tome.

Đurić je ispričao kako mu je bilo u Domžalama.

- U Sloveniji sam bio standardan, to je jedna stranica u mojoj karijeri, ali sada je vreme za novu i nadam se da će to sve biti kako treba. Svakom igraču je najbitnije da igra, pogotovo mladom i to na poziciji štopera, tako da sam skupio iskustva i verujem da Zvezda sada ima boljeg fudbalera nego pre godinu dana.

Đurić je debitovao u prvom timu kod trenera Dejana Stankovića, a o tad su se promenila još dva trenera. Ovaj sada tim pod Barakom Baharom je potpuni hit – u Superligi je nedodirljiva, a navijači sa velikim optimizmom čekaju Ligu šampiona.

Šta Andrej kaže?

- Pratio sam klub, naravno. Mislim da nikada Zvezda nije bila ovoliko moćna i da imamo mnogo sjajnih igrača. Primili smo samo jedan gol do sada, to znači da odbrana sjajno funkcioniše i da je konkurencija zdrava, a na meni je da se izborim za mesto u timu.

Videćemo da li će mu Bahar omogućiti da se bori za mesto u timu, ili će, što je verovatnije, opet negde na pozajmicu.

Andrej Đurić je rođen 21. septembra 2003. godine i prošao je kompletnu Omladinsku školu Crvene zvezde. Nakon osvajanja Kadetske lige Srbije, a potom i Omladinske lige Srbije sa kapitenskom trakom oko ruke, izdanak generacije koju je sa klupe predvodio Marko Neđić, prešao je u Zvezdin razvojni tim Grafičar, gde je načinio prve seniorske korake.

Zatim je usledila prekomanda u prvi tim Crvene zvezde gde je kod Dejana Stankovića zabeležio tri nastupa, te novo kaljenje u dresu Domžala, gde se izdvojio kao jedan od najboljih fudbalera slovenačkog prvenstva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike