I Zvezda ima mane! Najmlađi tim u Superligi veruje u čuda

26.08.2023

06:49

0

Autor: D. N.

Trener Voždovca svestan da ima mnogo činjenica koje im ne idu na ruku, ali nema predaje

I Zvezda ima mane! Najmlađi tim u Superligi veruje u čuda
Marko Savić - Copyright MN Press

Mali beogradski derbi zakazan je za večeras, od 19 časova. Fudbaleri Voždovca će u utakmici 5. kola Superlige ugostiti vodeći tim na tabeli, Crvenu zvezdu koja ima maksimalan učinak.

U novu rundu, oba tima dolaze posle pobeda u prethodnom kolu. "Zmajevi" su pobedili Železničar sa 1:0 i nakon tog meča nalaze se na osmom mestu sa šest osvojenih bodova, dok su crveno-beli slavili nad Spartakom sa 3:0 i lideri su sa 12 bodova.

- Za utakmicu sa Zvezdom spremamo se kao i za svaku drugu. Ipak, svesni smo snage i moći narednog rivala u odnosu na druge ekipe iz lige. Ali svaki tim ima svoje prednosti i mane, pa tako i crveno-beli. Mi nećemo odustati od naše filozofije, hoćemo da probamo da nametnemo svoj stil igre po čemu smo i postali prepoznatljivi - rekao je šef stručnog štaba Voždovca, Marko Savić.

- Zvezda ne samo što je dugi niz godina šampion, već je veliko čudo kada ne uzme sva tri boda. Njihov poslednji poraz retko ko i pamti, jer je od njega prošlo više od godinu dana.To su sve činjenice koje nama ne idu na ruku, međutim, u sportu se čuda dešavaju i mi verujemo da smo sposobni da uz povoljne okolnosti iznenadimo velikog favorita.

Strateg "Zmajeva" ima iza sebe međunarodno iskustvo, s obzirom da sa estonskom Levadijom ima osvojenu triplu krunu.

S druge strane i Barak Bahar ima bogato iskustvo iza sebe imajući u vidu da je šest puta bio šampion Izraela, dok sa srpskim klubom i dalje ne zna za poraz.

- Zvezda igra fudbal na vrhunskom nivou, a detelji koje je Barak promenio su svakako intenzitet i nivo discipline. Zvezda je i kod predhodnih trenera bila dominantna, ali mislim da je trenutna selakcija igrača možda i najjača u poslednjih nekoliko godina. Takođe, i energija u ekipi je zaista na dobrom nivou trenutno - zaključio je Savić.

Inače, ekipa Voždovca je veoma mlada, sa prosekom od 21 godine. I povodom ovog podatka, pričao je u Zvezdin trener.

- Upoznati smo sa činjenicom da je Voždovac najmlađa ekipa u Superligi. Sastavili su tim od talentovanih i mladih igrača, ne samo onih koji su prošli Omladinsku školu Crvene zvezde, već i fudbalera iz drugih klubova. Voždovac je dobra ekipa, koju krasi brzina, ali i ambiciozni pojedinci. Na mojim igračima je da nastave sa dobrim partijama i da razmišljaju o svojoj igri - kazao je Bahar.

Kao što je rečeno, meč će početi u 19 časova, uz direktan prenos na Premiumu 1 TV Arena sport.

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike