U Čukaričkom nema vremena za tugovanje, sledi Olimpijakos: "Svi da stojimo mirno kada pričamo o tom klubu"

22.08.2023

15:24

0

Autor: P.K.

Zna se ko je favorit, ali trener traži samo jednu stvar od svojih igrača

U Čukaričkom nema vremena za tugovanje, sledi Olimpijakos: "Svi da stojimo mirno kada pričamo o tom klubu"
Igor Matić - Copyright FK Čukarički

Čukarički nije imao mnogo vremena da tuguje posle poraza od IMT-a, prvog u sezoni.

U stručnom štabu tima sa Banovog brda su analizirali greške u duelu igranom na stadionu Voždovca, a onda se okrenuli utakmici u Atini, protiv Olimpijakosa.

Brđane je za vikend vodio novi trener Igor Matić, koji je tako porazom debitovao na klupi kluba u kome je ostavio veliki trag kao igrač.

Pred put u Atinu, mirno je analiziran susret sa IMT-om, a Matić kaže da je dobro što neće proći mnogo vremena do sledeće utakmice.

- Za nas je dobro što vrlo brzo dolazi naredna utakmica, okrećemo se meču u Atini. Čukarički je postao klub za respekt, ako govorimo o samom klubu, igračima, kompletnoj organizaciji. Sve ekipe koje su preko puta nas imaju veliki motiv, ali naglasio sam igračima, nijedna ekipa ne sme da ima veći motiv i strast za pobedom od našeg. Igračima ne mogu ništa da zamerim.

Sledi duel protiv grčkog velikana Olimpijakosa, prvi meč plej-ofa Lige Evrope biće igran na stadionu "Jorgos Karaiskakis" u četvrtak od 21 sat.

- U ovom dvomeču Olimpijakos je favorit, moramo realno da govorimo. Treba da stojimo mirno kad pričamo o toj ekipi, koja je gigant grčkog i evropskog fudbala. Klub sa najviše trofeja tamo, mnoštvom mečeva u grupnoj fazi Lige šampiona, igrači sa velikim karijerama. Motiva nam neće nedostajati, za ovakve utakmice o tome igračima ni ne treba ništa da pominjem. Opet, motiv i želja treba da se kanališu, a moramo da budemo pre svega mudri, pametni i hrabri kako bi došli do željenog rezultata u Atini.

Od duela protiv IMT-a proteklo je samo dva dana, ali Matić ističe da je ekipa potpuno fokusirana na ono što sledi.

- Spremali smo utakmicu protiv Olimpijakosa u odnosu na kvalitete protivnika. Svaki novi šef ima drugačije zahteve, ali sada zaista nemamo mnogo vremena. Vidim da je ekipa fokusirana, verujemo naravno da možemo da napravimo dobre stvari, uz sav respekt rivala. Vreme će pokazati da li ćemo da porastemo kao ekipa posle ovih mečeva, ali svakako da bi ekipa trebalo da bude bolja posle takvih iskustava.

Pritiska ne bi trebalo da bude na Banovom brdu pred duele protiv Olimpijakosa, s obzirom na to da će i u slučaju da grčki tim bude bolji, Čukarički imati zagarantovanu grupnu fazu Lige konferencija.

- Sjajna je stvar što se ekipa izborila za grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Imamo privilegiju da odigramo dva meča u kvalifikacijama, potom još šest evropskih, izmerićemo gde smo u ovom trenutku protiv izuzetno kvalitetnih rivala. Ako se desi da prođemo Olimpijakos, to bi bila sjajna stvar za klub. Sa utakmicama protiv takvog rivala možemo mnogo da dobijemo. Ponavljam, moramo da budemo hrabri i mudri. Već sam govorio na uvodnoj konferenciji, pritisak kao pritisak nemam. Ima samo pozitivnih stvari, adrenalina, ali nikako nema pritiska od greške, pritiska da nećemo napraviti rezultat – kazao je Matić, koji je potom dodao:

- Moramo pre svega da budemo tim. Imamo veliki roster, 30 igrača, ali je raspored toliko zgusnut, da će biti prilike za sve u narednom periodu. Nije bitno da li je neko starter, da li će ući sa klupe, ili u nekom momentu biti na tribinama. Potreban nam je svaki igrač, član uprave, svaki čovek u klubu, u ovakvim mečevima i uopšte u narednom periodu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike