Nejmar nije poslednje pojačanje Al Hilala iz PSŽ-a! Saudijci odvode i trostrukog osvajača Lige šampiona!

15.08.2023

16:33

0

Autor: A. Š.

Mediji iz Pariza pišu kako bi do kraja prelaznog roka još dva zvučna imena mogla da se iz Evrope presele na Bliski Istok

Nejmar nije poslednje pojačanje Al Hilala iz PSŽ-a! Saudijci odvode i trostrukog osvajača Lige šampiona!
Kejlor Navas, Nejmar i Marko Verati - Copyright Profimedia/Mutsu Kawamori/AFLO

Doveo je Al Hilal u dosadašnjem toku prelaznog roka, između ostalih, srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića Savića, iskusnog defanzivca Kalidua Kulubalija, ali je usput tragao za megazvezdom u rangu Kristijana Ronalda u Al Nasru ili Karima Benzeme u Al Itihadu.

Pokušaj sa angažovanjem Lea Mesija nije urodio plodom, ali je kapitalac u Rijad stigao iz PSŽ-a. Brazilac Nejmar nedavno je dogovorio transfer u Al Hilal pod nestvarnim uslovima, ali izgleda da saudijski klub još nije završio s kupovinom u Parizu.

Kako pišu mediji iz francuske prestonice, čelnici kluba iz Rijada naciljali su još dva zvučna imena koji, posle totalne rekonstrukcije „svetaca“, nisu u prvom planu kod novog trenera Luisa Enrikea.

„Le Parisien“ saznaje da se u Rijadu još nadaju postizanju dogovora sa italijanskim vezistom Markom Veratijem i dodaje da bi iskusni čuvar mreže Kejlor Navas mogao vrlo brzo da krene Nejmarovim stopama.

Kao jedan od glavnih razloga za odlazak nekadašnjeg trostrukog osvajača Lige šampiona sa madridskim Realom, ugledni list navodi to što je Kostarilanac pao u treći plan na „Parku prinčeva posle nedavnog povratka sa pozajmice u Notingem Forestu, s obzirom da je u „grad svetlosti“ ovog leta stigao mladi španski golman Arnau Tenas, projektovan kao prva zamena neprikosnovenom Đanluiđiju Donarumi.

Dodatni razlog za optimizam kod sve tri zainteresovane strane daje činjenica da je trener Žorž Žezus dao zeleno svetlo za dovođenje Navasa, kojeg ugovor sa Parižanima veže do kraja tek započete sezone.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike