(Ne)očekivani preokret u sagi Mbape – PSŽ! Ova tri poteza su totalno promenila tok pregovora!

13.08.2023

18:17

0

Autor: A. Š.

Francuski reprezentativac, navodno, više ne isključuje mogućnost potpisivanja novog ugovora sa Svecima u narednim nedeljama

(Ne)očekivani preokret u sagi Mbape – PSŽ! Ova tri poteza su totalno promenila tok pregovora!
Kilijan Mbape - Copyright Profimedia

Celo leto trajalo je preganjanje čelnika PSŽ-a i prve zvezde tima Kilijana Mbapea. Francuski reprezentativac je od početka prelaznog roka insistirao na tome da će na kraju tek započete sezone otići sa „Parka prinčeva“ bez obeštećenja, dok su Naser Al Kelaifi i saradnici bili spremni da jednog od najboljih fudbalera sveta „zakucaju“ za tribine u slučaju da odbije ponudu za produžetak saradnje uz nastavak insistiranja na odlasku iz kluba narednog leta.

I kada je delovalo da je takav rasplet sasvim izvestan usledio je potpuno neočekivani preokret. Mbape se u nedelju ujutru pojavio na treningu „svetaca“, sa velikim optimizmom na obe strane da je dogovor, ipak, moguć.

A šta se toliko promenilo, pre svega u razmišljanjima sjajnog ofanzivca, pokušao je da otkrije „Le Parisien“, koji je doneo tri poteza čelnika PSŽ-a koji su odobrovoljili Mbapea i ubedili ga da klub, prema njegovim pogledima, ide u pravom smeru.

Pošto se prošlog leta, kada je odlučio u poslednjem momentu da odustane od već dogovorenog prelaska u Real Madrid i ostane u PSŽ, osetio izdanim zbog neispunjenih obećanja čelnika Parižana, sada je stvar potpuno drugačija.

Mbape, navodno, ceni poteze koje je u prethodna dva meseca povuklo rukovodstvo francuskog šampiona. Pre svega, angažovanjem Gonzala Ramosa PSŽ je konačno dobio pravu devetku. Pored toga, u klub je stigao Kilijanov veliki prijatelj Usman Dembele, dok su ta dva transfera u tandemu omogućila da se lakše realizuje treća Mbapeova želja – odlazak Nejmara.

Ovi potezi, prema pisanju „Le Parisiena“, su u njegovim očima predstavili kako se PSŽ kreće u pravom smeru, zbog čega francuski reprezentativac, navodno, više ne isključuje mogućnost potpisivanja novog ugovora sa „svecima“ u narednim nedeljama.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike