Hrvati se plaše dolaska Grobara! Zbog ubistva u Atini, policija na nogama, paziće se svaki prelaz, a Split je pod posebnom prismotrom

10.08.2023

09:03

0

Autor: D. N.

Razlog su prijateljski odnosi navijača Partizana i PAOK-a koji će igrati sa Hajdukom

Hrvati se plaše dolaska Grobara! Zbog ubistva u Atini, policija na nogama, paziće se svaki prelaz, a Split je pod posebnom prismotrom
Bojkot do odlaska Vučelića i Vazure - Copyright MN Press

Ubistvo Mihalisa Kacurisa, navijača AEK-a moglo bi da bude uvod u nove incidente. Huligani Dinama iz Zagreba su ubili 29-godišnjaka u Atini, pa se sada strahuje od novih sukoba navijača. Hrvatski mediji su počeli da spekukišu da bi do njih moglo da dođe i uoči mečeva Hajduka i PAOK-a.

Naime, u narednih desetak dana nas očekuju dueli Hajduk - PAOK u Splitu (danas), sledećeg utorka Dinama i AEK-a u Zagrebu, a onda u četvrtak, 17. avgusta, PAOK-a i Hajduka u Solunu, i na kraju, 19. avgusta AEK-a i Dinama u Atini. Kako se navodi, to bi mogli da budu "pakleni dani".

Podsetimo, naredne subote će biti odigran meč u glavnom gradu Grčke, jer je prvobitno planirani odložen zbog pomenute tragedije.

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, tamošnja policija je na oprezu jer se plaši da bi navijači PAOK-a mogli da dođu zajedno sa Grobarimam, sa kojima su u prijateljskim odnosima.

- Ako uspeju, žele da dođu u Split, a ako ne, sumnja se da možda imaju plan da naprave haos negdje drugde u Hrvatskoj - navodi se u tamošnjim medijima.

Takođe se piše da PAOK-ovci ne žele da se svete zbog smrti navijača AEK-a jer su oni sukobljene strane, ali se podseća da su navijači PAOK-a i Partizana već imali zajedničke akcije, pa i protiv hrvatskih navijača.

Kako bi se sprečili eventualni incidenti, pojačana je kontrola na svim graničnim prelazima, a proveravaće se svaka grupa koja bi mogla da bude navijačka. Takođe će se posebno paziti na ulazima u Split, kao i u blizini stadiona "Poljud".

Mere opreza važiće i za duel Dinamo - AEK, mada za sada nema najava o dolasku Grka u Zagreb.

Podsetimo, Kacuris je ubijen na ulicama Atine, od strane navijača Dinama, i navodno osumnjičeni je uhapšen. Bilo je mnogo propusta grčke policije zbog kojih je bilo i smena, a pojavila se i detaljna ruta dolaska navijača među kojima je bio i ubica.

Tenzije u Atini su na maksimalnom nivou, a bilo je i saopštenja klubova koji su ušli u svojevrsni rat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike