Baš se zakuvalo: Rat između Dinama i AEK-a na pomolu - čeka se reakcija UEFA!

09.08.2023

12:27

0

Prvo Grci izdali saopštenje, nedugo zatim odgovorili i Zagrepčani

Baš se zakuvalo: Rat između Dinama i AEK-a na pomolu - čeka se reakcija UEFA!
Tuča u Atini - Copyright Printscreen/Twitter

Fudbalski klub Dinamo odmah je odgovorio AEK-u na njegovo saopštenje u kojem traži da UEFA izbaci hrvatski klub iz Evrope.

Zagrepčanima nije trebalo mnogo, uzvratili su pismom u kojem ističu da klub iz Grčke vrši neprimereni pritisak na čelnike evropske kuće fudbala i da jednu tragediju koristi za vlasititu promociju.

- Žalosni smo što AEK svojim istupima i ponašanjem beži od odgovornosti, podiže tenzije i što u službenim saopštenjima koristi neprimeren, agresivan i huškački rečnik s ciljem pritiska na UEFA. Posebno je neshvatljivo da ljudsku tragediju bez ikakve zadrške pokušava da iskoristi za vlastitu promociju i rezultat, što pokazuje izostanak elementarne pristojnosti, empatije i pijeteta prema žrtvi. Takav pristup smatramo neprimerenim, pogotovo zato što je svima, osim predstavnicima AEK-a, jasno da je GNK Dinamo preduzeo sve što je u njegovoj moći da se ova situacija ne dogodi. Za sva dešavanja u Grčkoj najveću odgovornost snose organizatori, dakle grčka policija i AEK kao klub domaćin - piše u saopštenju Dinama iz Zagreba.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike