Grčki novinar upozorio Hrvate! Posle ubistva navijača AEK-a, ne pokazujte odakle ste

08.08.2023

19:35

0

Autor: 24sedam

Kacurisa su u tuči ubili huligani zagrebačkog Dinama, što je izazvalo bes

Grčki novinar upozorio Hrvate! Posle ubistva navijača AEK-a, ne pokazujte odakle ste
Mesto gde je ubijen navijač AEK-a - Copyright AP Photo/Thanassis Stavrakis

Ubistvo navijača AEK-a, Mihalisa Kacurisa izazvalo je bes u Grčkoj, a povodom novonastale situacije oglasio se i Jorgos Mazijas, novinar i direktor grčkog dnevnog sportskog lista. On je izrazio zabrinutost i upozorio Hrvate da "ne ističu i ne pokazuju odakle su, posebno ako su na odmoru sa porodicom".

Pošto su 29-godišnjaka ubili huligani zagrebačkog Dinama.

- Situacija se iz sata u sat menja, zapravo iz minuta u minut. Stalno se pojavljuju prave, ali i neproverene informacije o incidentu u kojem je, nažalost, izgubljen jedan mladi život. Tokom jutra u utorak mnogi novinari su po zadatku otišli u deo grada gde su navijači Dinama ubili momka. Besni navijači AEK-a su im razbili kamere. Mnogi su veoma besni i traže odmazdu. Bojim se da na ovome neće stati i da će ova priča imati nastavak. Možda ne sada i odmah, ali navijačka "kultura" ne prašta i ne zaboravlja - upozorio je Mazijas, a prenose mediji u Hrbatskoj.

Zatim je naveo još neke detalje, na primer da su AEK-ovci po većinskom opredeljenju levičari, kao i da su im BBB "prirodni neprijatelji" jer su desničari.

- Kako sada stvari stoje, mediji, društvene mreže i javnost nesvesno će stvoriti netrpeljivost prema Dinamu i njihovim navijačima, ali i Hrvatima uopšte. To sad više apsolutno nema nikakve veze sa fudbalom. Mi smo u Grčkoj, opet nažalost, sve vreme pod nekim tenzijama kad je fudbal u pitanju. Dešava se svašta, ali je ovo prvo ubistvo sa međunarodnim karakterom. Tako je sve dobilo ozbiljniju dimenziju. 

Sve je u potpunosti ludo i vlada pravi haos. Naravno, ne u konkretnom smislu, ne događaju se novi neredi, već u glavama ljudi. Komentari su negativni, mnogi traže neki vid "osvete". Sve zajedno ima dodatnu širinu jer su u priču uključene navijačke grupe iz Srbije s kojima su one iz Hrvatske, ali i Grčke ili u bratskim ili u "ratničkim" odnosima.

Na primer, navijači Panatinaikosa su dobri sa onima iz Dinama, PAOK-ovi sa Partizanovim, a Olimpijakosovi sa Zvezdinim. Nacije, vere, "ideološki predznaci", i tako dalje i tako dalje...Sve to više nema nikakvog smisla - zaključio je Mazias.

Prema poslednjim informacijama, još jedan navijač je u kritičnom stanju, a postoje i vesti da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Atini.

Inače, utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona, između AEK-a i Dinama je odložena, a bilo je i smena policijskih funkcionera.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike