Otkriveno šta je prethodilo brutalnom ubistvu navijača AEK-a! Zna se kako su navijači Dinama ušli u Atinu, od trenutka izlaska iz Zagreba

10.08.2023

07:37

0

Autor: 24sedam

Grčki mediji objavili detaljnu rutu kretanja huligana hrvatskog kluba

Otkriveno šta je prethodilo brutalnom ubistvu navijača AEK-a! Zna se kako su navijači Dinama ušli u Atinu, od trenutka izlaska iz Zagreba
Copyright AP Photo/Petros Giannakouris

Ubistvo Mihalisa Kacurisa, navijača AEK-a se i dalje istražuje. Uhapšen je osumnjičen, jedan od pripadnika Bed Blu Bojsa koji su došli na gostovanje u Atinu. Jasno je da je grčka policija napravila velike propuste jer je dozvolila huliganima zagrebačkog Dinama da doputuju u glavni grad Grčke, iako je postojala zabrana dolaska gostujućih navijača.

Na kraju je sve rezultiralo na najgori mogući način, ubistvom 29-godišnjaka u naselju Nova Filadelfija.

U lokalnim medijima se pojavila i informacija kako su uopšte BBB stigli u Atinu.

Navodi se da je u ponedeljak, u ranim satima (od tri do šest) oko 35 automobila i kombija je krenulo iz Zagreba i "etapno" prelazilo u Crnu Goru. Onda su preko Albanije, stigli na granični prelaz "Kakavia" oko 13 sati u utorak i onda preko Jonskog puta stigli na naplatnu rampu u blizini Atine, oko 20 časova.

Onda su se razdvojili u dve grupe i pobegli policiji. U 22 sata je deset od 35 vozila stiglo na naplatnu rampu i priključilo se ostatku kolone. Tada su napustili vozila i otišli na metro stanicu gde ih je čekalo nekoliko navijača Panatinaikosa, sa kojima su u  prijateljskim odnosima. Onda su posle kraće vožnje vozom peške stigli do stadiona, a onda su počeli i neredi.

Ono što dodatno ukazuje na propust policije je i da su navijači sve vreme bili praćeni od strane organa reda, na motorima. Takođe se dodaje da su imali dojavu albanske i hrvatske policije da postoji grupa od barem 25 navijača Dinama koji će da pokušaju da uđu u Atinu. Granična služba je proveravala i potvrdila te navode, a onda ih i prosledila atinskoj policiji.

- Sve se znalo i svi su sve znali, ali su naredbe bile uopštene i nejasne, pa je nedostajala glavna osoba za koordinaciju na terenu - piše NewsBomb.

Ranije se već utvrdilo da niko iz grčke policije nije ni pročitao dokumente koje su joj dostavile policije iz Albanije i Hrvatske.

Podsetimo, Kacuris je ubijen u tuči u naselju Nova Filadelfija, uoči meča kvalifikacija za Ligu šampiona, između AEK-a i Dinama, koji je kasnije i odložen. Bilo je i povređenih, a zbog ranije spomenutih propusta bilo je i smena u policiji.

Sve je podiglo tenziju, kako među ljudima u Grčkoj, tako i između klubova koji su počeli "rat saopštenjima".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike