Abramoviča odavno nema u Čelsiju, ali "plavci" zbog njega strašno kažnjeni od UEFA!

29.07.2023

10:49

0

Autor: D. P.

Obradovala ih ovakva kazna

Abramoviča odavno nema u Čelsiju, ali "plavci" zbog njega strašno kažnjeni od UEFA!
Roman Abramovič - Copyright Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

UEFA je u izrekla Čelsiju kaznu od deset miliona evra, zbog toga što su prekršili pravila finansijskog fer-pleja u periodu od 2012. do 2019. godine, u doba vladavine klubom ruskog oligarha Romana Abramoviča.

Nakon što je Juventus isključen iz takmičenja u sledećoj sezoni Lige Evrope, UEFA je pokazala strogoću i u slučaju "plavaca" iz Londona.

Evropsko telo naložilo je londonskom klubu da plati 10.000.000 evra, jer su dostavili "nepotpune finansijske informacije" za razdoblje od 2012. do 2019. godine.

Po stupanju na dužnost 2022. godine, novi vlasnik Todd Boeli je označio ove razlike u računima kluba, ali je Čelsi izbegao izbacivanje iz evropskih takmičenja.

- Čelsi je u potpunosti sarađivao i pomogao UEFA u istrazi ovih pitanja i, nakon analize UEFA tela za finansijsku kontrolu klubova, klub je sklopio sporazum sa UEFA. U skladu sa njim, klub mora da plati deset miliona evra UEFA u vidu fiksne isplate - napisali su Englezi u saopštenju.

- Želeli bismo da izrazimo svoju zahvalnost UEFA što je razmotrila ovo pitanje. Čelsi ceni njihov odnos i radujemo se razvoju ove veze u godinama koje dolaze.

Da je Čelsi dobio kaznu kao Juventus oni bi morali da odsluže kaznu kasnije, pošto im dvanaesto mesto u Premijer ligi prošle sezone nije omogućilo da se kvalifikuju ni za jedno evropsko takmičenje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike