Završena najgluplja transfer saga leta? Klub tražio brdo para za svog igrača - niko se nije javio

03.08.2023

19:06

0

Autor: P.K.

Svi su im govorili da su ga precenili. Sada ispaštaju...

Završena najgluplja transfer saga leta? Klub tražio brdo para za svog igrača - niko se nije javio
Moises Kaisedo - Copyright Tanjgu/Gareth Fuller/PA via AP

Jedna od najzanimljivijih transfer priča ovog leta bilo je interesovanje Čelsija sa Moisesa Kaiseda iz Brajtona. Ne zato što je on neki superstar koji sam može da promeni tok sezone, već činjenica da je Brajton tražio 100 miliona funti za njega!

Da se razumemo, Kaisedo je vrlo dobar igrač, pouzdan i stabilan i svakako je deo uspeha Brajtona poslednjih godina. Ali, nije igrač koji vredi 100 miliona evra, kamoli funti, što je oko 116 miliona evra.

Da stvari budu gore, za Kaiseda je zimus nuđeno 70 miliona funti, ali su se igrač i klub dogovorili da ostane u Brajtonu i Hovu, a da će na leto moći da pređe u bilo koji klub koji da istu ili veću cenu.

E, a onda je Arsenal kupio Deklana Rajsa za 100+5 miliona funti i Brajton je pomislio da može i on toliko da dobije za svog najvrednijeg igrača, pa je glatko odbio 70 miliona funti, tražeći 100.

Čelsi je isprobavao razne kombinacije, ali svaka njihova ponuda je odbijena. Neimenovani klub je nudio čak i 80 miliona funti i to je takođe odbijeno.

Sada Englezi pišu da je Brajton shvatio da ga neće prodati i da će igrač i sledeće sezone igrati za njih. Kaisedo je proletos potpisao novi ugovor i vezan je za klub do 2027.

Da podsetimo, najbolji igrač Brajtona prošle sezone, Aleksis Mak Alister prodat je Liverpulu za 35 miliona funti, uz potencijalne bonuse od čak 55 miliona. Ako bi se sve to ostvarilo, to bi bilo 90 miliona funti, a Kaisedo sigurno ne vredi više od njega.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike