Može li da postane Zvezdin Drogba, Mesi ili Ronaldo, gol ili asistencija? Kraso je odgovorio kao "iz topa"!

29.07.2023

09:15

0

Napadač iz Obale Slonovače zna i za čuvenu pobedu nad Liverpulom i za podvig Milana Pavkova

Može li da postane Zvezdin Drogba, Mesi ili Ronaldo, gol ili asistencija? Kraso je odgovorio kao "iz topa"!
Žan Filip Kraso slavi gol protiv Fiorentine - Copyright MN Press

Nova sezona je pred fudbalerima Crvene zvezde, a jedan od novajlija koji se nameće i šefu stručnog štaba Baraku Baharu, ali i navijačima je Žan Filip Kraso. Ofanzivac iz Obale Slonovače ovog leta je otvorio "sezonu promocija" u Ljutice Bogdana.

Sada, kada je prošlo više od mesec dana, sumirao je utiske, pričao o Ligi šampiona, ali i o sebi, fudbalskim idolima, i obrazložio zašto je Lionel Mesi bolji od Kristijana Ronalda.

Na početku razgovora sa novinarima tokom "medijskog dana", otkrio je i kako se oseća, posle maksimalnog učinka tokom priprema. Šlag na torti bila je pobeda nad Fiorentinom.

- Osećam se dobro. Pripreme smo počeli dobro, polako upoznajemo jedni druge i dajem sve od sebe na terenu. Sve funkcioniše u najboljem redu, brzo sam se prilagodio i mislim da će to vremenom da bude sve bolje. Oduševila me je atmosfera na stadionu, pobedili smo Fiorentinu sa 5:0, ali to još uvek nije utakmica za bodove.

Naravno, kada god nam se ukaže prilika da postignemo pet golova, daćemo toliko - počeo je Kraso, a zatim odgovorio na novinarsku konstataciju da se prilikom prijema lopta "lepi" za njega.

- Da, to je jedna od mojih dobrih osobina, taj prvi kontakt. Trudim se da budem što bolji na terenu.

Volim da budem raznovrstan. Nemam problem ni da igram defanzivu, ni da dodajem, ni da prihvatim bilo kakvu ulogu koju mi trener nameni. Najviše volim kada imam još jednog parnjaka u napadu sa kojim mogu da kombinujem, ali nije bitno, šta god trener da kaže, ja igram - dodao je napadač, ali nije želeo da precizira koliko bi golova voleo da postigne.

Jednostavan sam momak

- U slobodno vreme radim jednostavne stvari. Gledam serije, igram igrice i slušam muziku iz Obale Slonovače. Kada igram FIFA-u, redovno pobeđujem Olajinku i Kangvu i obično biram Bajern

Nisam još upoznao Beograd u potpunosti, a očekujem da mi se uskoro pridruže supruga i sin - predstavio je sebe Kraso ukratko.

- Ne znam... Koliko god budem mogao. Volim i da asistiram, ali ipak više volim da pogodim, jer onda mogu da izaberem način radovanja - "diplomatski" je odgovorio i pohvalio navijače.

- Osetio sam već atmosferu koju prave navijači, i znam da će da nas poguraju ako bude teško.

Važan kriterijum za Krasoa pri dolasku u Zvezdu bila je i bogata istorija, a ne samo činjenica da će da igra i u Ligi šampiona.

- Kada sam izabrao Zvezdu, napravio sam dobar izbor. Veliki klub sa sjajnim navijačima koji igra Ligu šampiona. Uz to, bila je i prvak Evrope, bitna je i istorija, znao sam da će u skladu s tim da se ovde igra napadački fudbal.

Kada sam dolazio, razgovarao sam sa sa Kangom jer i on priča francuski, a pre toga i sa Kangvom jer sam igrao protiv njega - kazao je 26-godišnjak rođen u Štutgartu.

Uskoro će Zvezda na žrebu dobiti i protivnike za Ligu šampiona, i postoji samo jedna želja.

- Posebnih želja nemam, ali ako moram da biram, neka to bude Bajern jer sam odrastao u Nemačkoj i simpatišem taj klub od malena. Znam da u Ligi šampiona nema malih utakmica. Poštujem svaki tim, a mi ćemo se potruditi da odigramo najbolje što možemo.

Neće biti lako da partiju protiv Fiorentine ponovimo u Ligi šampiona, u smislu rezultata. Da pružimo najbolje što možemo, pa ćemo da vidimo gde će to da nas odvede. Znam da je Zvezda svojevremeno pobedila Liverpul 2:0 i ne bih se bunio da budem Pavkov i srušim nekog velikana na Marakani - samouveren je bio Kraso.

Zatim je otkrio i ko su mu idoli, to su zemljak Didije Drogba i Holanđanin Arjen Roben. Pa je usledilo pitanje, "Da li može jednog dana da postane Zvezdin Drogba?".

FK Crvena zvezda
 

- Nadam se... Tu sam da dam sve od sebe, pa ako budem toliko uspešan... To želim sebi.

Narod moje zemlje mnogo voli fudbal. Drogba je veliki igrač, ali nije popularniji od fudbala. Imamo mi i druge velike igrače, kao Kolo Ture, Jaja Ture... - uz osmeh je rekao Afrikanac, a zatim "kao iz topa" odgovorio ko je bolji, Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo.

- Mesi! - odmah je usledilo i obrazloženje.

- Leva noga! (kao i Kraso prim. aut.). Elegantno izgleda na terenu, sve što radi s loptom, radi sa stilom. - zaključio je razgovor Kraso.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike