Saudijci obesmišljavaju prelazni rok u Evropi! Zapanjujući ugovor - Al Hilal utrostručio platu Bernardu Silvi!

06.07.2023

20:36

0

Autor: A. Š.

Evropski fudbal je pogodio finansijski cunami i samo je pitanje koliko će zvezda pod njegovim udarom do kraja leta napustiti Stari kontinent

Saudijci obesmišljavaju prelazni rok u Evropi! Zapanjujući ugovor - Al Hilal utrostručio platu Bernardu Silvi!
Bernardo Silva - Copyright Profimedia/Stringer/Anadolu Agency

Ogroman pritisak trpi evropski fudbal ovog leta. Preciznije klubovi koji dolaze iz Liga petice, a još preciznije članovi Premijer lige! Prebogati Saudijci odlučili su da najveće fudbalske zvezde sa Starog kontinenta okupe u svojoj ligi i zasad su u tom planu poprilično uspešni.

Najveći i najbogatiji evropski klubovi jednostavno nisu u mogućnosti da izdrže finansijsku trku sa nadmoćnijim rivalom i jedino što im u ovom trenutku preostaje jeste da se nadaju u takmičarske motive asova koji su bez dileme u Evropi neuporedivo veći nego na Bliskom istoku.

A koliko su Saudijci obesmislili bilo kakvu tržišnu utakmicu u Evropi najbolje pokazuje ponuda koju je Al Hilal poslao Bernardu Silvi. Portugalski superstar je, po pisanju uticajnih sportskih medija na Starom kontinentu jednom nogom već u Saudijskoj Arabiji, ali transfer u Al Hilal nikako da se ozvaniči. I deluje da je upravo takmičarski aspekt kod portugalskog reprezentativca najveća kočnica u napuštanju evropskog fudbala, koju Saudijci sada pokušavaju da otpuste „bezobraznim“ ugovorom.

Naime, prema saznanjima „ESPN“, Al Hilal je Bernardu ponudio finansijski tri puta jači ugovor od onog koji trenutno ima u Mančester sitiju, što prevedeno u konkretnu cifru iznosi oko 500.000 funti na nedeljnom nivou.

Isti izvor na kraju navodi da iako Silva ima želju da ostane u Evropi, posle ovakve ponude nije isključio prelazak u Saudijsku Arabiju, gde se već nalaze Kristijano Ronaldo, Karim Benzema, Ngolo Kante, Ruben Neveš, Kalidu Kulibali, koji bi mogao da postane suigrač Portugalcu ukoliko prelomi i prihvati, s finansijske tačke gledišta, impresivnu ponudu.

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike