Vizionar Don Silvio! Serija A će biti supermarket, Premijer liga broj 1, ali ima još nešto: Arapi ulaze u svet fudbala i neće stati!

27.06.2023

18:12

0

Autor: A. Š.

Kontroverzni bivši italijanski premijer i tvorac najvećih uspeha Milana još 2007. godine video je veliki pad Serije A i još mnogo toga, sa ove distance, veoma zanimljivog

Vizionar Don Silvio! Serija A će biti supermarket, Premijer liga broj 1, ali ima još nešto: Arapi ulaze u svet fudbala i neće stati!
Silvio Berluskoni - Copyright Profimedia

Svašta se može reći za Silvija Berluskonija… Nije bivši italijanski premijer bio cvećka, život i karijera, pre svega politička, bili su mu prepuni afera, ali mu se jedno ne može oduzeti – od Milana je napravio fudbalskog giganta.

Skoro svi najveći uspesi „rosonera“ stigli su upravo pod komandom kontroverznog Berluskonija, koji je, sudeći sa ove distance, očigledno i te kako znao šta se i kako radi u sferi najvažnije sporedne stvari na svetu. I to na globalnom nivou.

Potvrđuje to i jedan vizionarski intervju iz 2007. godine u kojem je kao na staklu nacrtao budućnost evropskog, ali i svetskog fudbala.

- Vidim da Serija A postaje sve lošija. Sada smo lideri, ali za 15 godina bićemo supermarket. Engleska Premijer liga će biti broj 1, svi ostali biće iza njih. Nemamo sredstava – tvrdio je Berluskoni i onda šokirao, a vrlo moguće, u tom trenutku, bio i meta podsmeha.

- Onda će Arapi ući u svet fudbala i mi više nećemo imati nikakvu privlačnost. Nema infrastrukture niti novih stadiona. Još uvek smo 30 godina iza – istakao je Berluskoni, pa poentirao na ovu temu.

- Znate li da Arapi podižu čitave gradove u pustinji? Toliko je ekonomske snage u toj oblasti da definitivno neće stati. Sigurno ulaze u svet fudbala jer je to najveći posao i daje najveću vidljivost.

Na kraju, Berluskoni je istakao kako budućnost Kalča vidi kao veoma mračnu.

- Šta nudimo? Ako vlada ne interveniše bićemo „treći točak“. U Engleskoj podstiču decu da igraju fudbal, a vlada obezbeđuje sredstva za fudbalske akademije. To rade i u Nemačkoj, gde vlada obezbeđuje sredstva za besplatan upis dece u akademije. U Italiji stojimo u mestu, kao da mislimo da je sve ispravno. Kada pričam o ovim stvarima ljudi misle da sam lud. Gledam u budućnost i iskren sam prema vama – rekao je pre 16 godina Berluskoni.

Kako je samo bio u pravu…

BONUS VIDEO

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike