Zvezda zasijala u Rusiji! Hladnokrvni Kraso sa penala srušio Zenit!

04.07.2023

20:27

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli pobedili na prvom meču prijateljskog turnira u Sankt Peterburgu

Zvezda zasijala u Rusiji! Hladnokrvni Kraso sa penala srušio Zenit!
Copyright FK Crvena zvezda

Zasijala je Baharova Zvezda u Rusiji. Ne punim sjajem, ali dovoljno da nagovesti lepe jesenje dane na crveno-beloj strani Topčiderskog brda. U prvom meču na pripremnom turniru u Sankt Peterburgu Dragović i drugovi su savladali Zenit 2:1, a u narednih nekoliko dana očekuju ih dueli sa Nefčijem i Fenerbahčeom.

Za prvi ozbiljniji meč, novi tim srpskog šampiona delovao je veoma takmičarski našpanovan. Takođe, izraelski golman Omri Glazer u Sankt Peterburgu pokazao je da će biti dostojna zamena dosadašnjem kapitenu Milanu Borjanu. 

Diktirao je Zenit tempo od početka meča. Stvarao prilike pred golom Crvene zvezde, a kada je prokockao nekoliko veoma izglednih bio je kažnjen. Centaršut Mitovića sa levog boka u 39. minutu u gol je pretvorio Mirko Ivanić posle šuta glavom.

Slična slika viđena je i u drugom poluvremenu, s tom razlikom što je Zenit svoju inicijativu ovoga puta krunisao golom. Keiros se u 62. minutu namestio u kaznenom prostoru crveno-beli i sa 10-ak metara poluvisoko plasirao loptu u Zvezdinu mrežu.

I kada je izgledalo da će se meč završiti miroljubivo u rezultatskom smislu, pošto je igrački sve bilo u tom tonu tokom 90 i kusur minuta na Zenitovom stadionu, Kangva je fauliran za najstrožu kaznu, koju je u u 88. minutu veoma hladnokrvno u gol pretvorio Kraso.

ZENIT (4-5-1): Keržakov – Karavaev, Čistjakov, Renan, Santos – Kerioš, Vasiljev- Klaudinjo, Malkom, Mantuan – Kasijera.

CRVENA ZVEZDA (3-4-1-2): Glacer – Eraković (od 73. Spajić), Mijailović, Dragović – Nedeljković (od 75. Milunović), Stamenić (od 78. Kangva), Kanga (od 64. Ado), Mitrović  – Ivanić (od 64. Šljivić) – Mijatović (od 64. Kraso), Olajinka (od 46. Lučić).

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike