Mančester junajted nikad nije bliži novim vlasnicima! Katarani privode kraju najskuplju kupovinu jednog fudbalskog kluba ikada!

15.06.2023

18:43

0

Autor: A. Š.

Porodica Glejzer navodno je odlučila da pristane na ponudu šeika Jasima, koja se meri u milijardama dolara

Mančester junajted nikad nije bliži novim vlasnicima! Katarani privode kraju najskuplju kupovinu jednog fudbalskog kluba ikada!
Old Traford - Copyright Profimedia

Najtvrđe jezgro navijača Mančester junajteda predugo je čekala na ovakve vesti. Još od momenta kada je porodica Glejzer ušla na „Teatar snova“, najtradicionalniji fanovi „crvenih đavola“ napustili su svoja mesta na tribinama „Teatra snova“, ali uskoro bi na njih mogli da se vrate.

Jer, američki biznismeni nikada nisu bili bliži odluci da prodaju Mančester junajted, koji će, sva je prilika, završiti u rukama katarskih šeika.

Tamnošnji list „Al Vatan“, koji je u vlasništvu porodice šeika Jasima bin Hamada al-Tanija, još u ponedeljak je objavio da je kupoprodaja Junajteda praktično zatvorena, s obzirom da je katarska delegacija postigla načelni dogovor sa šestoricom braća Glejzer.

Ove navode u četvrtak je potvrdio i „Rojters“, koji je doneo i neke nove detalje celokupnog posla, potencijalno najvećeg u istoriji najvažnije sporedne stvari na svetu.

Britanska agencija navodi da konzorcijum oko „Islamske banke Katara“, na čijem je čelu šeik Jasim, pregovara sa Glejzerima za dobijanja ekskluziviteta u razgovorima oko kupovine Mančester junajteda za više od šest milijardi dolara.

Da su Katarani blizu kupovine „đavola“ govori i informacija da su Amerikanci naklonjeniji njihovoj, nego ponudi Ser Džima Ratklifa, koja predviđa da Glejzeri zadrže deo interesovanja za poslovanje posrnulog velikana iz Mančestera.

Ukoliko trenutni vlasnici Junajteda i katarski konzorcijum postignu dogovor oko ekskluziviteta, „crvenim đavolima“ neće biti dozvoljeno da u toku njegovog trajanja pregovaraju ni sa kim drugim oko prodaje kluba, a trenutno nije poznata dužina trajanja ekskluzivnih prava za završetak posla sa šeikom Jasimom.

Pozitivne korake dve strane potvrđuje i skok akcija Mančester junajteda za oko 15 odsto, a „Al Vatan“ je u svom tekstu od ponedeljka otišao i korak dalje, tvrdnjom da bi početak formalne prodaje „crvenih đavola“ Kataranima trebalo da se dogodi krajem novembra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike